Sukladno Programu poticanja uređenja naselja i demografske obnove za period 2017. – 2020.godine, Općina Kneževi Vinogradi započela je s provedbom mjera koje se odnose na demografsku obnovu.

U petak, 08.09.2017. godine objavljen je Javni poziv kojim se kao i svake godine sufinancira nabavka školskih udžbenika u iznosu 400,00 kuna po učeniku. Prema javnom pozivu pravo na sufinanciranje ostvaruju osnovnoškolski i srednjoškolski učenici: koji dolaze iz obitelji s područja Općine Kneževi Vinogradi koje imaju troje i više djece obuhvaćenih programom redovnog školovanja (osnovna, srednja škola i fakultet te učenici koji dolaze iz obitelji čiji su roditelji primatelji zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb u trenutku podnošenja zahjeva.

Detaljnije informacije o javnom pozivu i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći putem sljedeće poveznice: http://knezevi-vinogradi.hr/oglasna-ploca/javni-poziv-za-sufinanciranje-skolskih-udzbenika/ ili u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kn. Vinogradi.

Osim nabavke školskih knjiga, Općina Kneževi Vinogradi također subvencionira mjesečne karte za sve srednjoškolce sa svog područja. Važno za napomenuti je da su mjesečne karte za roditelje besplatne, jer se karte subvencioniraju u 100-postotnom iznosu (učešće Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije), a u čijem iznosu Općina Kn. Vinogradi participira 17,5%.

U tijeku je i priprema projekta kroz koji će svi učenici osnovnih škola na području Općine Kn. Vinogradi od 01. siječnja 2018. godine imati besplatnu prehranu. Kroz projekt će se osigurati kvalitetna prehrana djece u školama, a namirnice će se nabavljati od lokalnih OPG-ova te na taj način pomoći rad i razvoj domaćih proizvođača. Projekt priprema Osječko-baranjska županija, koja će u projekt uključiti sve osnovne škole kojima je osnivač, a jedinice lokalne samouprave će projekt pomoći kroz sufinanciranje.

Izvor fotografije: Freepik