Osnovna škola Kneževi Vinogradi započela je s provedbom projekta ˝Stvaranje školskog vrta začina i ljekovitog bilja – Začinimo Školu˝. Projekt je odabran za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. Ovaj se natječaj održava od 2014. godine, a ovogodišnji se natječaj po prvi puta odvijao online i prijave su se vršile isključivo preko Zeleni pojas web stranice (www.ina.hr/zelenipojas ).

Ovim projektom će biti obuhvaćeno sufinanciranje stvaranja školskog vrta, sadnja ljekovitog bilja i začina, uređenje površine unutar vrta, izrada staza, kreiranje baze podataka vrsta koje su posađene, izrada QR kodova, te tri edukativne radionice.

Aktivnostima koje će se sprovesti u sklopu projekta poput edukacijskih radionica, sadnje bilja, pripreme tla za sadnju, briga o vrtu, izrada QR kodova omogućit će se stvaranje svojevrsne učionice na otvorenom te promjena odnosa učenika prema školskom parku kao mjestu odmora i uživanja, a ne samo prostora kod škole.

Radovi na projektu započeli su u rujnu 2017., a završetak projekta očekuje se u svibnju 2018. godine.