Dječja osječka kreativna kućica Dokkica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku organizirala je 6. po redu Festival petominutnih učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“. Ove godine Festival je okupio najveći broj sudionika – 150 učenika i učenica iz 11 osnovnih škola grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Festival se održao 21. ožujka u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u 18 sati.

Dramsko-recitatorska skupina Osnovne škole Kneževi Vinogradi predstavila se scenskom izvedbom pod nazivom Neobična priča. U predstavi su sudjelovali mladi glumci: Ella Šimon, Marion Plavec, Matea Plavšin, Adrienn Čapo, Sabrina Mišković, Antonia Stanojević, Maja Kovačević, Dimitrije Prokić, Jovana Mišković, Nina Jakovljević, Loreta Dvornić, Anastasia Šmrčković , Barbara Marinović i voditeljica nastavnica Slavojka Petrović.

Svi sudionici dobili su priznanja za svoja glumačka ostvarenja, a izvedba Neobična priča nagrađena je nagradom za predstavu s najboljom porukom.

„POZOR! Plivamo na sceni“ je projekt nastao 2012. godine kao ideja o promociji dramskog stvaralaštva osnovnoškolske djece i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih skupina. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se održava u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka). Prve dvije godine događaj je organiziran kao natjecanje, a 3., 4. i 5. godinu organizatori su odlučili događaj organizirati kao festival učeničkih igrokaza.

 

Ciljevi ovoga projekta su promocija scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu te priznanje scenskog stvaralaštva učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije.

Izvor: OŠ Kneževi Vinogradi

Fotografije: Portal Slavonije i Baranje – SIB.hr