Početkom listopada završeni su radovi na uređenju i opremanju odmorišta za cikloturiste ˝BIKE&WALK˝ i izletišta u sklopu sportsko rekreacijskog centra Kneževi Vinogradi na području oko ribnjaka. Uređenje odmorišta za cikloturiste i izletišta je realizirano kroz dvije faze.

Prva faza podrazumijevala je izgradnju pješačko-rekreacijske staze s donje strane ribnjaka u duljini cca 350 metara. Druga faza se odnosila na uređenje, odnosno postavljanje potrebne opreme za odmor biciklista (sjenice, klupe, solarne pametne klupe, stalci za bicikle, komunalna oprema) i informiranje cikloturista (informacijske ploče) kao i samoposlužni servis za bicikle. Općina Kneževi Vinogradi je navedeni projekt provela uz potporu Osječko-baranjske županije (izgradnja pješačke staze) te Ministarstva turizma RH (opremanje odmorišta za cikloturiste).

Cilj projekta je unapređenje turističke kvalitete i turističkih sadržaja Općine Kneževi Vinogradi, kroz razvoj turističke i biciklističke infrastrukture te stavljanje u turističku funkciju javan sadržaj i infrastrukturu. Realizacijom projekta unaprijeđena je turistička ponuda, što će se pozitivno odraziti i na turističke dionike sa područja općine (smještajni kapaciteti, ugostitelji, OPG-ovi).

Nakon uređenja, na odmorište su postavljena pravila ponašanja za sve posjetitelje kako bi prostor ostao neoštećen, uredan i čist te u svojoj funkciji bio dostupan svima.

Tvrtka Kneževi parkovi d.o.o., koja upravlja navedenim prostorom, trenutno provodi projekt sa Hrvatskom turističkom zajednicom u sklopu kojeg se nabavljaju dodatni zanimljivi sadržaji: kanui sa potrebnom dodatnom opremom, zorbing lopte, sprave za vježbanje, ležaljke za odmaranje, šator i šank za buduća vanjska događanja koja će se organizirati na ovom prostoru.

Pravila ponašanja na odmorištu za cikloturiste i izletištu