Radi smanjenja nezaposlenosti na području Općine Kneževi Vinogradi te poboljšanja kvalitete života starijih osoba te njihove socijalne uključenosti odobren je projekt ˝Inkluzijom do zapošljavanja˝ – program zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici.

Projekt je prijavljen u kolovozu 2017. godine na poziv za dostavu projektnih prijedloga ˝ZAŽELI – program zapošljavanja žena˝  (Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava), a sufinanciran je kroz Europski socijalni fond putem Operativnog programa ˝Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.˝. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.067.222,80 kuna i financira se u stopostotnom iznosu bespovratnih sredstava.

Projekt je pripremila i prijavila Udruga žena Izvor (Kneževi Vinogradi) u partnerstvu sa Općinom Kneževi Vinogradi, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (Regionalni ured Osijek) i Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, koji će pomoći u identifikaciji i odabiru ciljnih skupina i krajnjih korisnika projekta.

Vrijeme trajanja projekta je 30 mjeseci, a u sklopu njega planirano je zapošljavanje 10 nezaposlenih žena (s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine beskućnice, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem) koje će tijekom 24 mjeseca skrbiti za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju na području Općine Kneževi Vinogradi.

Osnovni ciljevi projekta su:

  1. Osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u loklanoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva
  2. Potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika

Svečana dodjela ugovora o financiranju projekata održala se u srijedu, 30. svibnja 2018. godine u Karlovcu (kongresna dvorana Aquatike – slatkovodnog akvarija). Na svečanosti potpisivanja i dodjele ugovora sudjelovali su predsjednica Udruge žena Izvor Katarina Bajsić i općinski načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić.