Obavijest o odvozu plastičnog otpada

Obavještavamo kućanstva sa područja Općine Kneževi Vinogradi da će se dana 25.03.2017. godine (Subota) vršiti odvoz plastičnog otpada.

Predstavljanje Zadruge za etično financiranje i Etične banke u osnivanju

Lokalna akcijska grupa Baranja poziva sve zainteresirane na predstavljanje Zadruge za etično financiranje i Etične banke u osnivanju koje će se održati 23. ožujka u 17 sati u Belom Manastiru u Etnološkom centru baranjske baštine, Kralja Tomislava 70.

Zadruga za etično financiranje (ZEF) okuplja fizičke i pravne osobe zainteresirane za razvoj ekonomije utemeljene na demokratičnosti, društvenoj odgovornosti, transparentnosti i solidarnosti, a osnovana je s prvenstvenim ciljem osnivanja prve etične banke u Hrvatskoj i stvaranja sustava potpore projektima financiranima od strane etične banke.

Osnovna razlika između komercijalnih i etičnih banaka leži u činjenici da etične banke mogu, zbog orijentiranosti na dobrobit zajednice, a ne profit, financirati projekte po kamatnim stopama znatno nižim od kamata konkurentskih banaka za sve razvojne projekte.

Iz tog razloga ebanka će financirati projekte realne ekonomije vezane uz (ekološku) poljoprivredu, zelenu energiju, društvena poduzeća i socijalne inovacije, ekološki turizam, proizvodnju i preradu, IT sektor, projekte lokalnih samouprava i civilnog društva i slično.

ZEF svojim članovima, između ostalog, pruža platformu za međusobno umrežavanje, suradnju i plasman njihovih roba i usluga, pristup uslugama poslovnog i financijskog savjetovanja, podršku u izradi projektnih prijedloga vezanih uz EU fondove i mogućnost ostvarivanja različitih pogodnosti na internom tržištu.

Zadrugu za etično financiranje i Etičnu banku u osnivanju predstavit će Goran Jeras, Upravitelj zadruge, Silvana Vujnović, Predsjednica uprave ebanke dd u osnivanju, Toni Tvrtković, Voditelj strateških projekata. Ujedno će dati odgovore na sljedeća pitanja:

–       Kako funkcionira model etičnog bankarstva,

–       Koja je u tome uloga Zadruge za etično financiranje,

–       Što poduzetnici mogu dobiti uključivanjem u Zadrugu za etično financiranje,

–       Kada će Hrvatska dobiti svoju etičnu banku.

Obavijest o pregledu prskalica i raspršivača

Pregled prskalica i raspršivača vršit će se u ponedjeljak 27. ožujka 2017. godine s početkom u 8 sati u Kneževim Vinogradima (vaga prema Kotlini).

U skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) i Pravilnikom o održivoj uporabi pesticida (NN 142/2012), strojevi za primjenu pesticida podliježu redovitim pregledima svake 3 godine radi utvrđivanja ispunjavaju li sve potrebne sigurnosne, ekološke i zdravstvene zahtjeve.

Od 26.studenog 2016. godine, svi vlasnici uređaja bez valjanog pregleda i znaka ili sa isteklom registracijom uređaja su u prekršaju i podliježu zakonskim kaznama od 2.000 – 15.000 kn.

Priprema uređaja za ispitivanje:

– Temeljito očistite prskalicu ili raspršivač iznutra i izvana
– 2/3 ( 70% ) napunite spremnik čistom vodom
– Provjerite ispravnost manometra, očistite mlaznice i filtere, po potrebi zamjenite neispravne
– Na ispitivanje ponesite dokument sa OIB-m i ukoliko imate izvješće sa prethodnog pregleda

MOLIMO VAS DA O RASPOREDU PREGLEDA OBAVIJESTITE VAŠE SUSJEDE I PRIJATELJE POLJOPRIVREDNIKE KOJI NISU DO SADA IZVRŠILI ISPITIVANJE I TIME ISPUNILI ZAKONSKU OBAVEZU.

Taekwondo klub sudjelovao na ˝11. Feniks Budo Sport Kup-u˝ i ˝Feniks Limač Kup-u 2017˝

U Zagrebu je u subotu, 18. ožujka 2017. godine održan ˝11. Feniks Budo Sport Kup˝ i ˝Feniks Limač Kup 2017˝ u organizaciji Taekwondo kluba ˝Feniks-Vukomrec˝, Zagreb. Sudjelovalo je 609 natjecatelja iz 61 kluba, a od toga i 11 članova iz Taekwondo kluba ˝Kneževi Vinogradi˝ u obje kategorije.

Taekwondo klub ˝Kneževi Vinogradi˝ na turniru je ukupno osvojio 12 medalja i jednu utješnu nagradu za sudjelovanje te 1. ekipno mjesto u kategoriji kicka i kick borbe od ukupno 31 ekipe koje su sudjelovale u ovoj kategoriji (osvojeno 70 bodova). Pojedinačni rezultati kojima je osvojeno 1. mjesto osigurali su: Emanuel Tufeković, Borna Čikojević i Karla Marinović u kicku te Andrej Zundanović i Dorian Ilić u kick borbama sa zlatnim medaljama, Leon Bosjak i Andrej Zundanović u kicku i Leon Bosjak u kick borbi sa srebrnim medaljama te Luka Damjanov, Dorian Ilić i Ana Tufeković u kicku te Luka Damjanov u kick borbi sa brončanim medaljama, a jednu utješnu dobio je Matej Horvat za sudjelovanje u kicku.

Da podsjetimo, kick je udaranje nogama u elektronsku vreću što više puta u 20 sekundi, dok je kick borba u kategoriji limaća za one rođene od 2008. do 2011. godine.

Od starijih članova kluba nastupili su mlađi kadet Martin Čapo i juniorka Barbara Marinović koji su izgubili u prvom kolu natjecanja i ostali bez medalja.

Sljedeće natjecanje – ˝Prvenstvo Slavonije i Baranje˝ održat će se u subotu 25. ožujka 2017. godine u Našicama.

Predavanje za vinare i vinogradare: Fitoplazma vinove loze

 

Savjetodavna služba poziva poljoprivredne proizvođače na predavanje koje će se održati u utorak 21. ožujka 2017. godine (Utorak) u Suzi, Dom kulture, s početkom u 10 sati.

Tema predavanja:

  1. FITOPLAZME VINOVE LOZE – prijetnja hrvatskom vinogradarstvu

 Predavač mr.sc. Ivica Lovrinčević, viši stručni savjetnik zaštite bilja

Obavijest Veterinarske stanice Beli Manastir o cijepljenju pasa protiv bjesnoće i obveznog mikročipiranja

Veterinarska stanica Beli Manastir obavještava mještane Kn. Vinograda da će se vršiti cijepljenje pasa protiv bjesnoće i obvezno mikročipiranje.

Cijepljenje i mikročipiranje će se vršiti u Kn. Vinogradima od 20.03.2017. godine do 30.03.2017. godine.

Cijena cijepljenja bez aplikacije čipa iznosi: 150,00 kuna.

Cijena cijepljenja sa aplikacijom čipa iznosi 250,00 kuna.

Mole se vlasnici da unaprijed pripreme knjižice, osobnu iskaznicu, OIB i broj telefona.

Besplatna pravna pomoć u Općini Kneževi Vinogradi

 

Studenti Pravnog fakulteta u Osijeku u okviru Pravne klinike ˝Osijek PRO BONO˝ dana 22. ožujka 2017. godine od 10:00 do 12:00 primat će stranke i pružati besplatnu pravnu pomoć u obliku opće pravne informacije u zgradi Općine Kneževi Vinogradi.

Ukoliko imate pravni problem, a ne znate kako ostvariti svoja prava ili niste sigurni koja je institucija nadležna za rješavanje Vašeg problema, slobodno im se obratite.

Obavijest o odvozu papirnatog otpada

Obavještavamo kućanstva sa područja Općine Kneževi Vinogradi da će se dana 18.03.2017. godine (Subota) vršiti odvoz papirnatog otpada.

Poziv na Informativnu radionicu za podmjeru 6.3. ˝Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava˝

LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Podružnicom Beli Manastir i Općinom Kneževi Vinogradi organizira informativnu radionicu vezano za Natječaj za provedbu podmjere 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” koji je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 27. siječnja 2017. godine u Narodnim novinama br. 6/2017.

Radionica će se održati 22. veljače 2017. godine u prostorijama Doma kulture, Glavna 82, Kneževi Vinogradi, s početkom u 16:00 sati.

Podsjećamo, prihvatljivi Korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 7.999 eura.

Prihvatljive aktivnosti iz ove podmjere su:
a) kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
b kupnja, građenje i /ili opremanje gospodarskih objekata i prateće infrastrukture
c) kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta
d) kupnja poljoprivredne mehanizacije strojeva i opreme
e) podizanje novih i /ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
d) uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta
f) građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda

Prihvatljive aktivnosti se odnose i na sektor vina i pčela. Pojedinačni iznos potpore po korisniku iznosi 113.989,50 kuna (15.000,00 eura)

Zahtjev za potporu podnosi se u elektronskom obliku putem AGRONET aplikacije, a zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. veljače 2017. do 27. ožujka 2017. godine.

Detaljnije informacije o uvjetima natječaja i načinu prijave pružit će Vam zaposlenici LAG-a Baranja i Savjetodavne službe.

Uspješni rezultati Taekwondo kluba Kneževi Vinogradi

Proteklog vikenda, 11.02.2017. godine održan je M-2 2017 i M-2 KICK 2017 Međunarodni Taekwondo turnir za sve dobne skupine u Vrbovcu a domaćin i organizator je Taekwondo klub “RUGVICA” iz Rugvice.

Na turniru je sudjelovalo 66 klubova i i 492 natjecatelja iz Mađarske, Srbije, BIH, Slovenije, Italije, Bugarske, Njemačke i Hrvatske.

Tkd “Kneževi Vinogradi” nastupio je sa svojih 11 natjecatelja – 1 mlađi kadet, 1 juniorka, 2 seniora i 7 u Kick-u.

U M-2 2017 gdje su nastupili stariji članovi kluba mlađi kadet Martin Čapo (-36 kg) gubi u prvom kolu od Marko Jović iz Tkd Elit sa (6:1). Juniorka Barbara Marinović (-59 kg) gubi prvu borbu od Pia Smrekar iz Tkd Smartno-Litija sa (23:3). Seniori također gube prve borbe, Matej Krajcar (-80 kg) od Aleš Tekavčić Tkd Kang sa (24:1), dok se Antonio Marinović borio sa Žan Berglez Tkd Red Power te je kod rezultata (0:0) morao predati borbu zbog težih ozljeda.

U M-2 Kick-u 2017 su natjecatelji priredili pregršt iznenađenja osvojivši 3 zlata, 2 bronce, ekipno 2. mjesto i 2 utješne medalje za sudjelovanje od ukupno 12 ekipa koje su sudjelovale u Kick-u (kick je udaranje nogama u elektronsku vreću što više u 20 sekundi a bore se djeca 2011./2012 god. pa do 2006./2007. god. po godištima).

U ženskoj kategoriji jedina naša djevojčica Karla Marinović Ž2 (2008) osvaja zlato pobjedivši Lorenu Komin Tkd Rugvica (86:53), Vanesu Suljkanović Tkd Rugvica (89:63) i Mara Glavaš Tkd Rugvica (90:56), ukupno druga od njih 43.

U muškoj kategoriji M2 (2008) nastupaju Luka Damjanov koji osvaja zlato pobjedivši Martino Matić Tkd Rugvica (76:72), Andrej Zundanović Tkd Kn. Vinogradi (82:79) i Fran Šimunović Tkd Rugvica (72:66).

Andrej Zundanović osvaja broncu, u prvom kolu je bio slobodan i pobjeda nad Borna Fulir Tkd Susegrad Sokol (67:53), te gubi od Luke Damjanova Tkd Kn. Vinogradi (79:82).

Dorijan Ilić (kome je ovo prvo natjecanje) pobjeđuje u prvoj borbi Karlo Žanić Tkd Martin Grad (61:43) i tijesno gubi od Marin Majsec Tkd Rugvica (66:69).

Kategorija M3 (2009) Borna Čikojević pomeo je svoje suparnike osvojivši zlato i to Roko Belak Tkd Rugvica (78:57), Toni Živković Tkd Martin Grad (74:47) i Matej Matić Tkd Rugvica (83:72).
Najmlađa kategorija a ništa manje važna M5 (2011/12), dva mala borca odradili su više nego odlično u jakoj konkurenciji. Matej Horvat osvaja broncu sa pobjedom nad Luka Galović Tkd Kondor (44:6), Filip Kuzman Tkd Lokomotiva (48:42) i gubi od Lukas Dujić Tkd Rugvica (27:62). Leon Bosjak (prvo natjecanje) pokazao je odličan rezultat pobjedivši Karlo Kokanović Tkd Martin Grad (53:23), Karim Mara Tkd Lokomotiva (50:11) a gubi od Bruno Latin Tkd Ozalj (57:63) i mora se zadovoljiti sa utješnom medaljom.

Prvi su bili domaćini Tkd Rugvica, drugi Tkd Kneževi Vinogradi i treći Tkd Lokomotiva.

 

1 2 3 13