Radi sagledavanja i utvrđivanja mogućih šteta od posljedica velikih količina oborina koje su unazad nekoliko dana zahvatile dio područja Općine Kneževi Vinogradi i mogućeg podnošenja zahtjeva za proglašenjem elementarne nepogode sukladno zakonskim propisima

OBAVJEŠTAVAJU se vlasnici stambenih i poslovnih objekata, te vlasnici i korisnici poljoprivrednih površina ukoliko su pretrpjeli štetu na stambenim objektima (oštećenja), na opremi (namještaj, električni uređaji i sl), životinjama, poljoprivrednim usjevima i sl. da zaključno do 07. srpnja 2017. godine u vidu prvog priopćenja prijave svoju štetu. 

S obzirom da se prvo priopćenje ne smatra prijavom štete od elementarne nepogode, koja slijedi po možebitnom proglašenju, dovoljno je u vidu dopisa ili na obrascu EN-P navesti slijedeće podatke:

  • Podatke o vlasniku
  • Podatke o vrsti oštećenja
  • Procijenjenu štetu u kn ili postotku
  • Fotografije

 PRVO PRIOPĆENJE možete dostaviti  osobno u Ured, faxom na br. 031/732-106 ili na mail opcina@knezevi-vinogradi.hr

 S obzirom na učestale pozive, sukladno zakonskim i podzakonskim propisima koji reguliraju zaštitu od elementarnih nepogoda napominjemo da naplavine mulja u dvorištima, na javnim površinama i poljoprivrednom zemljištu ukoliko nema vidljivih oštećenja objekata, opreme, obrtnih sredstava (polj.nasada), životinja SE NE SMATRAJU ŠTETOM OD ELEMENTARNE NEPOGODE koja bi se trebala prijaviti u ovom postupku.

Za dodatna pojašnjenja molimo se obratiti Općini Kneževi Vinogradi na telefon 031/730-938, gdje ćemo Vam pojasniti sve nedoumice.

EN-P – preuzimanje obrasca

Obavijest