KUD ˝Živojin Žika Mandić˝

KUD je osnovan 2011. godine s ciljem očuvanja izvornog i reproduktivnog folklora, te sa željom okupljanja djece i omladine kojima se ovim putem pruža kvalitetan sadržaj za slobodno vrijeme. Udruga ima 60 članova, a sastoji se od mlađe grupe, ˝A˝ grupe, veterana i tamburaškog orkestra.

Cilj udruge je promicanje, razvijanje, unapređenje te izvođenje kulturno umjetničkih djela, kroz bavljenje glazbom, izučavanjem izvornog i reproduktivnog folklora i plesa, vokalne i instrumentalne glazbe sa posebnim naglaskom na njegovanje narodnih običaja.

Dva puta tjedno održavaju se probe svih grupa (djeca, omladina, veterani) od 19 do 22 sata u staroj dvorani Osnovne škole. Glazbena sekcija održava probe samostalno, a po potrebi i sa igračima. Društvo sudjeluje na raznim smotrama folklora, u Hrvatskoj i regiji (Brčko, Novi Sad, Bajmok, Budimpešta).

KUD je organizator trodnevne manifestacije ˝Ivanjski dani˝ – kojom su obuhvaćeni Smotra folklora, izložba umjetničkih slika, radionica pletenja ivanjskih vijenaca.

 

Adresa

Glavna 78, Kneževi Vinogradi

Kontakt

Email — milenatomic@yahoo.com

Tel — Predsjednica: Katarina Horvat +385 98 985 7487

Društvene mreže

Facebook — https://www.facebook.com/pages/KUD-%C5%BDivojin-%C5%BDiko-Mandi%C4%87/159916144083822?fref=ts