Projektom ˝BIKE&WALK˝ odmorište za cikloturiste Kneževi Vinogradi uređeno je mjesto za odmor biciklista u naselju Kneževi Vinogradi, u dijelu Sportsko rekreacijskog centra uz ribnjak. Aktivnosti na projektu podrazumijevale su uređenje te nabavku i postavljanje potrebne opreme za odmor (sjenice, klupe, stalci za bicikle, komunalna oprema) i informiranje cikloturista (informacijske ploče) kao i samoposlužni servis za bicikle.

Cilj ovog projekta je unapređenje turističke kvalitete i turističkih sadržaja Općine Kneževi Vinogradi, kroz razvoj turističke i biciklističke infrastrukture te stavljanje u turističku funkciju javan sadržaj i infrastrukturu.

Uvažavajući moderne potrebe lokalnog stanovništva, turista i posjetitelja u sklopu projekta, na odmorištu su se postavile solarne pametne klupe putem kojih je moguće napuniti pametne uređaje te besplatno pristupiti internetu putem WI-FI hot spot-a.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 146.540,00 kuna a projekt je sufinanciran od strane Ministarstva turizma u iznosu od 93.712,00 kuna putem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini.

Vrijeme provedbe projekta: Lipanj – Prosinac 2017.


Prije samog opremanja odmorišta, odnosno postavljanja potrebne opreme, Općina Kneževi Vinogradi je u suradnji s Osječko-baranjskom županijom izgradila pješačko-rekreacijsku stazu na prostoru odmorišta. Vrijednost izgradnje iznosila je približno 200.000,00 kuna.