U petak su u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije svečano dodijeljeni ugovori u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za 2024. godinu. Cilj ovog Programa jačanje je prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Republici Srbiji.

U suradnji s partnerom iz Republike Srbije – Rimokatoličkom župom Marija Majka Crkve Subotica Općina Kn. Vinogradi kandidirala je projekt “Jačanje administrativnih i predškolskih kapaciteta u prekograničnom području”, kojeg je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pozitivno ocijenilo i odobrilo za sufinanciranje u iznosu od cca. 25.000 eura. Projektom će tako Općina Kneževi Vinogradi nabaviti dio potrebnog uredskog namještaja za rad općinske uprave u novoizgrađenoj zgradi, dok će se s partnerske strane sanirati (zamjena stolarije) objekt dječjeg vrtića i jaslica “Naša radost” (hrvatski odjel).
U okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za 2024. godinu odobrena su ukupno 32 projekta, a ugovori su svečano dodijeljeni u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije.