Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Općine Kneževi Vinogradi

Na osnovi članka 68. stavka 2. Zakona o lokalnim izborima (˝Narodne novine˝, broj 144/12, 121/16, 98/19, 42/20, 144/20 i 37/21), Općinsko izborno povjerenstvo Općine Kneževi Vinogradi donijelo je

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Na području Općine Kneževi Vinogradi određuju se biračka mjesta:
1. Biračko mjesto broj 1. u Kneževim Vinogradima, Dom kulture, Glavna 82, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Kneževim Vinogradima u sljedećim ulicama: Naselje hrvatskih branitelja, Olgina, Petefi Šandora, Svetozara Miletića, Ulica Antuna Plavec,
Ulica Hrvatske Republike i Vinogradska.
2. Biračko mjesto broj 2. u Kneževim Vinogradima, Osnovna škola Kneževi Vinogradi, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Kneževim Vinogradima u sljedećim ulicama: 1. maja, Ciglana, Glavna, Kneževi Vinogradi planina, Mihajla Klajna, Moše
Pijade i Ul. 8. marta.
3. Biračko mjesto broj 3. u Karancu, Hrvatski dom kulture, Petefi Šandora 68, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Karancu.
4. Biračko mjesto broj 4. u Zmajevcu, Dom kulture, Maršala Tita 90, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Zmajevcu.
5. Biračko mjesto broj 5. u Suzi, Dom kulture, Maršala Tita 105, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Suzi.
6. Biračko mjesto broj 6. u Kotlini, Dom kulture, Glavna 48, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Kotlini.
7. Biračko mjesto broj 7. u Kamencu, Dom kulture, Glavna 49, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Kamencu.
8. Biračko mjesto broj 8. u Mirkovcu, sjedište Restorana Poljoprivrede Mirkovac, Mirkovac 21, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Mirkovcu, Jasenovcu, Sokolovcu i u Kneževim Vinogradima u sljedećim ulicama: Dvorac II i Crpna stanica Titova.

Općina Kneževi Vinogradi – biračka mjesta

Očitovanje na članak: ˝Mještani Suze i Zmajevca: „ U strahu smo od ljetnih pljuskova”˝ objavljen na web stranici Új Magyar Képes Újság, te FB stranici Baranjamedija dana 22. travnja 2021. godine

OČITOVANJE NA ČLANAK:
˝MJEŠTANI SUZE I ZMAJEVCA: „U STRAHU SMO OD LJETNIH PLJUSKOVA“˝ objavljen na web stranici Új Magyar Képes Újság, te FB stranici Baranjamedija dana 22. travnja 2021. godine

U nizu objavljenih dezinformacija o Općini Kneževi Vinogradi, a sve u službi nadolazećih izbora, ne možemo se ponovno ne osvrnuti na članke kojima se sustavno omalovažava rad ove Općine. Zadnji u nizu je članak ˝MJEŠTANI SUZE I ZMAJEVCA: „U STRAHU SMO OD LJETNIH PLJUSKOVA“˝ od 22.04.2021.godine, gdje se vodstvo i Općina Kneževi Vinogradi proziva za neodržavanje sustava oborinske odvodnje, zaravnavanje kanala i slično, što je daleko od istine. (više…)

Općini Kneževi Vinogradi uručen Ugovor o bespovratnim sredstvima za EU projekt ˝Razvoj i unaprjeđenje poslovne zone u Kneževim Vinogradima˝

Dana 20. travnja 2021. godine, načelniku Općine Kneževi Vinogradi Vedranu Kramariću uručen je ugovor o bespovratnim sredstvima za projekt ˝Razvoj i unaprjeđenje poslovne zone u Kneževim Vinogradima˝ koji je prijavljen početkom godine na natječaj „ITU – Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture urbane aglomeracije Osijek“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.489.235,27 HRK, dok bespovratna sredstva iznose 2.115.849,97 HRK. (više…)

Župan Ivan Anušić u posjetu Općini Kneževi Vinogradi: “Općina Kneževi Vinogradi – ponos Osječko-baranjske županije zahvaljujući kvalitetnom vodstvu i kontinuiranom rastu kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi”

Župan Ivan Anušić u posjetu Općini Kneževi Vinogradi:
“Općina Kneževi Vinogradi – ponos Osječko-baranjske županije zahvaljujući kvalitetnom vodstvu i kontinuiranom rastu kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi”

(više…)

Obavijest izbornog povjerenstva o dežurstvu za ovjeru kandidatura i prijem kandidacijskih listi

Na temelju čl.53 Zakona o lokalnim izborim (NN 144/12, 121/16, 98/19, 42/20, 144/20, 37/21) Općinsko izborno povjerenstvo Općine Kneževi Vinogradi objavljuje obavijest.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Kneževi Vinogradi vršit će ovjeru očitovanja o prihvaćanju kandidature i zaprimati kandidacijske list / kandidature za općinskog načelnika i njegova zamjenika, manjinske zamjenike načelnika, te prijedloge lista za izbor članova predstavničkog tijela – općinskog vijeća Općine Kneževi Vinogradi:

– svakim radnim danom počev od 16. travnja do 26. travnja 2021.godine u vremenu od 8,00 sati do 15,00 sati
– 24. i 25. travnja 2021. (subota i nedjelja) u vremenu od 10,00 do 14,00 sati
– 27. i 28. travnja 2021.godine od 8,00 sati do 20,00 sati
– 29.travnja 2021. do 24,00 sati

u prostorijama Općine Kneževi Vinogradi, Hrvatske Republike 3., Kneževi Vinogradi.

Sve pismene upite Općinskom izbornom povjerenstvu molimo dostavite putem mail-a: oip.knezevi-vinogradi@izbori.hr.

Kandidature za izbor općinskog načelnika i njegova zamjenika, kandidate za manjinske zamjenike načelnika, te kandidate za članove predstavničkog tijela moraju udovoljavati pretpostavkama propisanim odredbama Zakona o lokalnim izborima (NN144/12, 121/16, 98/19,
42/20, 144/20, 37/21 ).

Tekst obavijesti

Očitovanje na članak “Još jedno obećanje koje nije održano u Općini Kneževi Vinogradi: Nije se dogodila obećana podjela zemljišta malim poljoprivrednicima” objavljen na web stranici Új Magyar Képes Újság od 15.04.2021.

(više…)

Obavijest o plaćanju komunalne naknade i naknade za uređenje voda putem blagajne Općine Kneževi Vinogradi od 01. travnja 2021. godine (bez naknade)

Obavijest o plaćanju komunalne naknade i naknade za uređenje voda
putem blagajne Općine Kneževi Vinogradi od 01. travnja 2021. godine
– bez naknade –

(više…)

Dječji vrtić Zeko i Općina Kneževi Vinogradi sudjeluju u projektu ˝Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove˝

Dječji vrtić ˝Zeko˝ i Općina Kneževi Vinogradi prijavili su se na Javni poziv za odabir ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje će koristiti sustav za upise razvijen u sklopu projekta ˝Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove˝ a kojeg je objavilo Ministarstvo uprave. (više…)

Načelnik Vedran Kramarić gostovao u radijskoj emisiji Brifing

Načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić gostovao je 16. ožujka 2021. godine na radiju Baranja u emisiji Brifing koja se bavi najaktualnijim pojavama i događanjima na području Baranje i Osječko-baranjske županije. Tema gostovanja bili su mnogobrojni aktualni i budući projekti i investicije, stara vinarija Belje, turističke aktualnosti te demografske mjere Općine.

(više…)

Obavijest o početku deratizacije na području Općine Kneževi Vinogradi

Obavještavamo građane s područja Općine Kneževi Vinogradi da će Veterinarska stanica VETAM d.o.o. izvoditi tretman deratizacije u vremenu od 15. do 20. ožujka 2021. godine.

Zahtjev Općine Kneževi Vinogradi za ispravak informacije objavljene u novinskom listu i web izdanju Új Magyar Képes Újság od 11.03.2021., a tiče se financiranja rada udruga,

Zahtjev za ispravak informacije objavljene u novinskom listu i web izdanju Új Magyar Képes Újság od 11.03.2021. a tiče se financiranja rada udruga

(više…)

Obavijest o zbrinjavanju pasa lutalica na području Općine Kneževi Vinogradi

Općina Kneževi Vinogradi je sklopila Ugovor sa Veterinarskom stanicom iz Belog Manastira i Veterinarskom stanicom VETAM iz Osijeka o obavljanju usluga prikupljanja i zbrinjavanja pasa lutalica.

Stoga obavještavamo stanovnike Općine Kneževi Vinogradi da ukoliko imaju saznanja da u njihovom naselju ima pasa lutalica, obavijeste veterinarsku stanicu na telefonske brojeve: 031/286-044 i 031/700-133.

Općina Kneževi Vinogradi u suradnji s Osječko-baranjskom županijom subvencionira kamate na stambene kredite

Općina Kneževi Vinogradi sudjeluje u provedbi projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ koji je pokrenut od strane Osječko-baranjske županije radi ublažavanja negativnih demografskih trendova, pada broja stanovnika i pojačane  ekonomske emigracije, kao i njihovog negativnog utjecaja na smanjenje broja i udjela radno aktivnog stanovništva, nedostatka potrebne radne snage te usporenog gospodarskog rasta i razvoja. (više…)

Obavijest o edukaciji o uzimanju uzoraka tla i analize

Pozivaju se poljoprivredna gospodarstva sa područja Općine Kneževi Vinogradi na edukaciju o uzimanju uzoraka tla i analiza u organizaciji
Ministarstva poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, a koja će se održati 18. veljače 2021. godine (četvrtak) u prostorijama Doma kulture u Kneževim Vinogradima (Glavna 82) u trajanju od 09,00 do 14,00 sati. (više…)

Obavijest aktivnim korisnicima naknade za stanovanje

Jedinstveni upravni odjel Općine Kneževi Vinogradi OBAVJEŠTAVA aktivne korisnike naknade za stanovanje (koji to nisu još učinili) da su u obvezi do 31.01.2021. godine dostaviti dokaz o daljnjem primanju zajamčene minimalne naknade, kako bi se isplata naknade za stanovanje nastavila u 2021. godini.

S obzirom da je 31.01.2021. nedjelja, dokaz se može dostaviti i 01.02.2021. godine.

Ukoliko korisnici ne dostave navedeni dokaz, daljnja isplata biti će obustavljena, a novi Zahtjev biti će moguće podnijeti tek za 3 mjeseca.

Također obavještavamo korisnike zajamčene minimalne naknade sa područja Općine Kneževi Vinogradi koji to još nisu učinili da Zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za stanovanje mogu podnijeti svaki radni dan od 07:00 – 15:00h.

1 2 3