Obavijest biračima

Župan Ivan Anušić u posjetu Općini Kneževi Vinogradi: “Općina Kneževi Vinogradi – ponos Osječko-baranjske županije zahvaljujući kvalitetnom vodstvu i kontinuiranom rastu kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi”

Župan Ivan Anušić u posjetu Općini Kneževi Vinogradi:
“Općina Kneževi Vinogradi – ponos Osječko-baranjske županije zahvaljujući kvalitetnom vodstvu i kontinuiranom rastu kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi”

Župan Osječko-baranjske županije, gospodin Ivan Anušić posjetio je dana 16. travnja 2021. godine Općinu Kneževi Vinogradi. Tijekom svog posjeta sastao se s načelnikom Vedranom Kramarićem te su obišli zajedničke investicije – rekonstruiranu županijsku cestu kroz naselje Kotlina te Sportsko-rekreacijski centar u Kneževim Vinogradima. 

Načelnik Vedran Kramarić naglasio je izuzetno uspješnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom te Županijskom upravom za ceste s kojom su realizirana dva kapitalna projekta na području Općine, a odnose se na rekonstrukciju županijske ceste kroz naselje Kotlina (Općina je u projektu sudjelovala s 1,2 milijuna kuna) te projekt treće faze izgradnje ceste Kamenac-Popovac ukupne vrijednosti oko 11 milijuna kuna. Navedena cesta imati će veliki značaj za Općine Kn. Vinogradi i Popovac, ali i za cijelu Baranju. Osim Osječko-baranjskoj županiji zahvale su upućene i drugim institucijama i resornim ministarstvima, budući da je na području Općine u protekle četiri godine uloženo gotovo 250 milijuna kuna kroz 70 velikih projekata. Osim toga, dodatnih cca. 40 milijuna kuna uloženo je kroz 17 europskih projekata, a pred Općinom se trenutno nalaze nove investicije u vrijednosti 60 milijuna kuna za koje se očekuje da će biti dovršene do kraja ove godine. Spomenut je i Sportsko rekreacijski centar Kneževi Vinogradi, koji je protekle godine zabilježio rekordan broj posjetitelja, njih 40.000 u ljetnim mjesecima. U SRC je tijekom zadnjih nekoliko godina uloženo gotovo 20 milijuna kuna, no tu ulaganja ne staju budući da je u planu razvoj smještajnih kapaciteta kojih na području Baranje kronično nedostaje. 

Župan Ivan Anušić rekao je kako je Općina Kneževi Vinogradi jedna od perjanica turističke ponude Baranje, Županije ali i istoka Hrvatske. Naglasio je kako Općina Kneževi Vinogradi već godinama ima kvalitetno vodstvo i kontinuiran rast kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi zbog čega je ponos Osječko-baranjske županije. Osječko-baranjska županija uložila je ukupno 6,2 milijuna kuna u projekte na području Općine, od kojih treba spomenuti: energetsku obnovu osnovnih škola, besplatan školski obrok za osnovnoškolce (projekt zajednički sufinanciraju Općina i Županija), ulaganja u SRC Kneževi Vinogradi, dostupnija primarna zdravstvena zaštita – opremanje ambulanti, turističke manifestacije i potpore dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Osim toga, Osječko-baranjska županija je ove godine izdvojila 6 milijuna kuna za dovršetak ceste Kamenac-Popovac koja će osim lokalnom stanovništvu, pomoći i gospodarskom i turističkom razvoju dviju općina. Župan je, uz sve spomenuto pohvalio i umijeće sadašnjeg vodstva Općine, budući da na području Općine žive dvije nacionalne manjine, mađarska i srpska, a gdje je vidljiv izvrstan primjer kvalitetnog suživota svih mještana. 

Osječka televizija – prilog iz Općine Kneževi Vinogradi od 06:55 minute:

 

Očitovanje na članak “Još jedno obećanje koje nije održano u Općini Kneževi Vinogradi: Nije se dogodila obećana podjela zemljišta malim poljoprivrednicima” objavljen na web stranici Új Magyar Képes Újság od 15.04.2021.

 

Očitovanje na članak “Još jedno obećanje koje nije održano u Općini Kneževi Vinogradi: Nije se dogodila obećana podjela zemljišta malim poljoprivrednicima” objavljen na web stranici Új Magyar Képes Újság od 15.04.2021. (.pdf)

U nizu objavljenih dezinformacija o Općini Kneževi Vinogradi, a sve pretpostavljamo u službi nadolazećih izbora, ne možemo se ponovno ne osvrnuti na članke kojima se neistinama žele obmanuti naši mještani. Posljednji u nizu upravo je članak objavljen na stranici Új Magyar Képes Újság od 15.04.2021., čiji naslov glasi: „JOŠ JEDNO OBEĆANJE KOJE NIJE ODRŽANO U OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI: NIJE SE DOGODILA OBEĆANA PODJELA ZEMLJIŠTA MALIM POLJOPRIVREDNICIMA“.

Naime, ISTINA je slijedeća; Općina Kneževi Vinogradi ne može nikome obećati kako se u članku navodi
„podjelu“ zemljišta, niti ikome može „dati određenu prednost“ jer to zakon jednostavno ne dozvoljava! U postupku stavljanja u funkciju državnog poljoprivrednog zemljišta Općina može postupati isključivo po odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a što čini više od 15 godina, kada su krenuli prvi natječaji za zakup i prodaju. U Zakonu su jasno navedeni kriteriji i uvjeti pod kojima netko može konkurirati i ostvariti prednost na natječaju i nije Općina ta koja je te iste uvjete propisala, već država.

Uspješnom gospodarskom politikom ove Općine unazad 15-godina od cca 9.000 ha poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH, koje je isključivo obrađivao tadašnji kombinat Belje, Općina Kneževi Vinogradi je 1/3 vratila upravo u ruke mještana ove Općine, što vjerujte nije bio lak posao, jer tadašnje rukovodstvo Belja to nije rado prihvatilo. Upravo ovakvom politikom poljoprivedno zemljište je kupilo 130 osoba, te 20-tak zakupilo, što ne smatramo ”svega nekoliko” kako se u listu navodi.

U ovom trenuku na području Općine Kneževi Vinogradi planira se sukladno važećim zakonskim propisima cca 500 ha dati u zakup, posebno interesanto područje je zmajevačkog rita s cca 250 ha polj.zemljišta, gdje pored dosadašnjih zakupnika (Zoltan Rajki i Lajoš Kolar) i mnogi mladi koji su stasali kasnijih godina vide svoju šansu. Dosadašnji zakupci koji su navedeno zemljište obrađivali 15-tak i više godina i obrađuju ga i danas ne smatraju da šansu trebaju dobiti i drugi, već se ne slažeći s nastojanjima ovog rukovodstva da šansu trebaju dobiti svi, preko noći mijenjaju retoriku koju su do sada imali – navodeći kako ova Općina nema gospodarskog sluha.

Nadalje, NETOČNO je da Općina u četverogodišnjem razdoblju nije napravila ništa po pitanju davanja šanse mladima da dobiju priliku konkurirati na natječaju za zakup zemlje.
Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem donijeli smo među privima u RH, 01.06.2018.godine
s ograničenjima od 25ha, a upravo iz razloga da se ponudi mogućnost svima da dođu do zemlje.

Podsjećamo, upravo gosp. Daniel Hordoši prilikom glasanja NIJE PODRŽAO navedeni PROGRAM na sjednici Općinskog vijeća! Temeljem navedenog Programa izvršili smo novu izmjeru zemljišta u k.o. Zmajevac u suradnji s Osječko-baranjskom Županijom i Državnom geodetskom upravom, što nisu nikakva obećanja već pravomoćno dovršen postupak, koji se ne radi preko noći, već po zakonskoj proceduri i koji je dovršen prije mjesec dana! Nažalost cijeli postupak traje i mi na dužinu istoga ne možemo utjecati.

Kako se zemlja ne može „dijeliti”, već sukladno zakonskim propisima dati u zakup temeljem javnog
natječaja, uvjet za isto je s obzirom na izvršenu izmjeru izraditi novi Program s novim podacima (temeljem nove parcelacije). Izrada je započela, također sukladno zakonskoj proceduri koja traje i ne može se realizirati preko noći kako to netko misli ili želi, pa sad ne poznajući materiju, smatra da je mjerodavan iznositi mišljenja.

Upravo na tu temu vodstvo ove Općine je održalo sastanak u Ministarstvu poljoprivrede 25.ožujka
2021.godine s ministricom gđom. Vučković, ravnateljicom Uprave gđom. Zokić i načelnikom Sektora polj. zemljišta gosp. Miodrag. Pitamo se zašto bi išli na sastanak, ako ne mislimo provesti Program i natječaje?! Uostalom tema našeg sastanka se vrlo lako može provjeriti i u samom Ministarsvu poljoprivrede.

Sve dosadašnje postupke dodjele poljoprivrednog zemljišta kupcima i zakupcima Općina je provela javno i u interesu poljoprivrednika (a ne „iza zatvorenih vrata” i na način da je „netko blizu vatri”), kako se prezentira u navednom listu, svi naši natječaji i svi postupci prošli su tri razine provjere: županijsku, nadležno ministarstvo i u konačnici DORH (državno odvjetništvo) – koji je na svaki ugovor dao svoje mišljenje.

Stoga Vi mještani i svi zainteresirani potencijalni natjecatelji za zakup poljoprivrednog zemljišta
prosudite da li dosadašnje i izvršene aktivnosti Općine u provedbi davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta su u službi izbora (kako to opet list navodi), ili je to upravo ovaj članak objavljen na stranici lista jer nam je ne shvatljivo da je netko tko je do sada bio apsolutno protiv izmjere i dodjele zemljišta većem broju osoba, sada naglo u oči izbora promijenio retoriku.

Na kraju, ponoviti ćemo rečenicu koju smo objavili i posljednji put demantirajući navode u navedenom
listu, da nas posebno žalosti činjenica da novinski list i web izdanje Új Magyar Képes Újság, nije niti jednom unazad četiri godine našlo za shodno da napiše niti jednu rečenicu o 70-tak projekata vrijednih gotovo 250 milijuna kuna uloženih na području Općine Kneževi Vinogradi, a koji se tiču dakako i mađarske nacionalne manjine, već da mjesec dana pred lokalne izbore izlazi s člankom, kojim želi inscenirati nekakav politički obračun, postupajući krajnje neprofesionalno, ne uvažavajući osnovno pravilo novinske etike da se zatraži očitovanje i druge strane.

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja uređenja naselja u razdoblju 2021. – 2024. godine za 2021. godinu

Temeljem članka 47. Statuta Općine Kneževi Vinogradi (Službeni glasnik 3/13, 3/18, 3/20, 1/21, 4/21), članka 6. Programa poticanja uređenja naselja u razdoblju 2021-2024. godine i Odluke o raspisivanju Javnog poziva od 12.04.2021. Općinski načelnik je dana 14.04.2021.godine objavio

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja uređenja naselja u razdoblju 2021-2024. godine za 2021.godinu  (više…)

JAVNI POZIV za provođenje mjera iz Programa „Potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Općine Kneževi Vinogradi za razdoblje od 2021.-2024. godine“ u 2021. godini

Temeljem članka 47. Statuta Općine Kneževi Vinogradi (Službeni glasnik 3/13, 3/18, 3/20, 1/21, 4/21) Programa „Potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Općine Kneževi Vinogradi za razdoblje od 2021.-2024. godine“ (Službeni glasnik 6/21) i Odluke o raspisivanju Javnog poziva od 12.04.2021., Općinski načelnik je dana 14.04.2021. godine objavio

JAVNI POZIV za provođenje mjera iz Programa „Potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Općine Kneževi Vinogradi za razdoblje od 2021.-2024. godine“ u 2021.godini (više…)

JAVNI POZIV za provođenje mjera iz Programa „Poticanja poduzetništva i turizma na području Općine Kneževi Vinogradi za razdoblje 2021.- 2024. godine“

Temeljem članka 47. Statuta Općine Kneževi Vinogradi (Službeni glasnik 3/13, 3/18, 3/20, 1/21, 4/21) i
Programa „Poticanja poduzetništva i turizma na području Općine Kneževi Vinogradi za razdoblje 2021.-2024. godine“ (Službeni glasnik 6/21), Odluke o raspisivanju javnog poziva od 12.04.2021. Općinski načelnik je dana 14.04.2021. godine objavio

JAVNI POZIV za provođenje mjera iz Programa „Poticanja poduzetništva i turizma na području Općine Kneževi Vinogradi za razdoblje 2021.- 2024.godine“ (više…)

Općini Kneževi Vinogradi odobren još jedan projekt financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.godine

Općini Kneževi Vinogradi dana 12.04.2021.godine odobrena su bespovratna sredstva za provedbu projekta „Razvoj i unaprjeđenje Poslovno-poduzetničke zone Kneževi Vinogradi“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.godine, temeljem Poziva „Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture urbane aglomeracije Osijek“

Naziv Projekta: „Razvoj i unaprjeđenje Poslovno-poduzetničke zone Kneževi Vinogradi“
Referentna oznaka : KK.03.1.2.18.004

Ukupna vrijednost projekta: 2.489.235,27 HRK
Iznos bespovratnih sredstava: 2.115.849,97 HRK, odnosno 84,9999997%
Iznos vlastitih sredstava: 373.385,30 HRK, odnosno 15,0000003%

Cilj projekta:
Osnovni cilj projekta je doprinijeti održivom gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi i Urbane aglomeracije Osijek kroz stvaranje povoljnih uvjeta za razvoj poduzetništva, kontinuirano razvijanje poduzetničke klime koja će privući nova poduzeća iz Hrvatske i inozemstva, te stvoriti i povećati prilike zapošljavanja stanovništva. Ovaj projekt predstavlja nastavak izgradnje poslovno-poduzetničke zone Kneževi Vinogradi, budući da je trenutno u provedbi i projekt izgradnje ceste koji se također financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.godine u vrijednosti 6.311.741,29 HRK, od čega se iz navedenog Fonda financira 4.337.299,25 HRK.

Projekt će doprinijeti povećanju gospodarske aktivnosti, povećanju zaposlenosti, smanjenju odlaska i raseljavanja mladih, povećanju životnog standarda stanovništva Općine.

Aktivnosti projekta:
Projektne aktivnosti se odnose na izgradnju cca 1.947 metara (LED) javne rasvjete, opremanje dijela Zone komunalnom (urbanom) i zelenom infrastrukturom, nabavu vozila potrebnog za održavanje javne rasvjete, te promidžbene aktivnosti projekta i izradu web stranice.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Općine Kneževi Vinogradi

33. sjednica općinskog vijeća

Temeljem članka 34. Statuta Općine Kneževi Vinogradi („Službeni glasnik“ broj: 3/18, 3/13, 3/20, 1/21, 4/21 ) i članka 25., 67 i 88a Poslovnika o radu Općinskog vijeća Općine Kneževi Vinogradi (Službeni glasnik“ broj: 5/13, 3/18, 4/21) sazivam 33. Sjednicu Općinskog vijeća Općine Kneževi Vinogradi,

koja će se, imajući u vidu okolnosti nastale uslijed borbe protiv virusa COVID19, razloge i nužnost održavanja, održati elektronskim putem e-maila: opcina@knezevi-vinogradi.hr.

Sukladno navedenom, pozivaju se vijećnici Općinskog vijeća da do 12. travnja 2021. godine do 12,00 sati dostave pisanu potvrdu svog izjašnjavanja o prijedlogu putem priloženog Glasačkog listića, a u međuvremenu se uključe u raspravu, također putem e-maila: opcina@knezevi-vinogradi.hr.

Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED:

  1. Donošenje Odluke o usvajanju Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Kneževi Vinogradi za 2020. godinu
  2. Donošenje Zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2020. godinu
  3. Donošenje Zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Programa izgradnje komunalne infrastrukture za 2020. godinu
  4. Usvajanje Izvješća o izvršenju Programa
  5. Donošenje Odluke o izmjeni Odluke o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti na području Općine Kneževi Vinogradi
  6. Donošenje Odluke o izmjeni i dopuni Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2021.
  7. Donošenje Odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi
  8. Donošenje Odluke o dopuni Odluke o komunalnom redu
  9. Donošenje Zaključka o usvajanju Izvješća o lokacijama i količini odbačenog otpada

Poziv na 33. sjednicu

DOPUNA DNEVNOG REDA (obzirom na žurna postupanja radi provedbe EU projekta):

10. Donošenje Odluke o o dopuni Proračuna Općine Kneževi Vinogradi za 2021. godinu – III. IZMJENA PRORAČUNA
11. Donošenje Odluke o davanju suglasnosti na provedbu projekta “Razvoj i unaprijeđenje Poslovno-poduzetničke zone Kneževi Vinogradi”

Novi glasački listići:

Dopuna dnevnog reda

 

JAVNI POZIV – OGLAS za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Općine Kneževi Vinogradi u 2021. godini na određeno vrijeme

Na temelju Odluke o iniciranju javnih radova i zapošljavanju teže zapošljivih nezaposlenih osoba u
Programu javnih radova, a sukladno Nacionalnom planu za poticanje zapošljavanja, Općinski načelnik Općine Kneževi Vinogradi objavljuje

JAVNI POZIV – OGLAS za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Općine Kneževi Vinogradi u 2021. godini na određeno vrijeme

Općina Kneževi Vinogradi inicijator je javnih radova za zapošljavanje teže zapošljivih nezaposlenih osoba
s područja Općine Kneževi Vinogradi na poslovima revitalizacije javnih površina i objekata Općine Kneževi
Vinogradi, po programu „JAVNI RAD“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

NAZIV RADNOG MJESTA: pomoćni radnik /radnica
PLANIRANI BROJ RADNIKA:
– po Programu „RADOM ZA ZAJEDNICU I SEBE“ – 8 osoba
– po Programu „ROMI ZA LOKALNU ZAJEDNICU“ – 4 osobe

RADNO VRIJEME: puno radno vrijeme
VRSTA ZAPOSLENJA: na određeno – 6 mjeseci
MJESTO RADA: Općina Kneževi Vinogradi
OPIS RADNOG MJESTA: uređenje javnih površina, nasada, cvijeća, zelenila, uređenje onečišćenih javnih
površina i drugi komunalni poslovi

U slučaju većeg broja prijava od broja koji se upošljava, Općina Kneževi Vinogradi zadržava pravo
uvođenja dodatnih kriterija za odabir, kao što su npr. broj članova obitelji, dužina prijave kod nadležne službe HZZ-a, broj članova obitelji malodobne djece i sl.

Prijave se podnose na adresu Općine Kneževi Vinogradi, Hrvatske Republike 3. Kneževi Vinogradi
ili osobno u roku od 8 dana od dana objave na stranici HZZ (od 06.04.2021. do 14.04.2021.)

Uz obrazac prijave (u prostorijama Općine ili na web stranici), podnositelji su dužni dostaviti
presliku osobne iskaznice, OIB, br. tel.

Javni poziv objavljen je na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, web stranici Općine Kneževi
Vinogradi www.knezevi-vinogradi.hr i na oglasnim pločama Općine Kneževi Vinogradi.

Javni poziv – oglas javni radovi

Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro na području Općine Kneževi Vinogradi u 2021. godini – II. krug (neutrošena sredstva)

Na temelju članka 18. Pravilnika o financiranju programa i projekata udruga od interesa za opće dobro Općine Kneževi Vinogradi ( Službeni glasnik broj 9/15), Programa javnih potreba iz Proračuna Općine za 2021. godine i Odluke o utvrđivanju prioriteta financiranja, načinu raspodjele raspoloživih sredstava namijenjenih financiranju programa i projekata koje u određenom području provode udruge u 2021. godini od 01.04.2021. Jedinstveni upravni odjel Općine Kneževi Vinogradi raspisuje:

JAVNI NATJEČAJ za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro na području Općine Kneževi Vinogradi u 2021. godini – II. krug (neutrošena sredstva)

I. PREDMET JAVNOG NATJEČAJA
Predmet ovog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro na području Općine Kneževi Vinogradi u 2021. godini – II. krug (neutrošena sredstva) (u daljnjem tekstu: Javni natječaj) je prikupljanje pisanih prijedloga programa i projekata Udruga, namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u prioritetnom području:
1. Kultura
2. Socijalna skrb
3. Ostale društvene potrebe koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete življenja na području Općine Kneževi Vinogradi, a sve sukladno Uputama za prijavitelje, koje su sastavni dio ovog Javnog natječaja.

II. UVJETI ZA PRIJAVU
Na ovaj Javni natječaj mogu se javiti sve Udruge sa sjedištem na području Općine Kneževi Vinogradi i/ili čiji su članovi s područja Općine Kneževi Vinogradi i/ili koje provode program i projekt na području Općine Kneževi Vinogradi, i to u području kulture, socijalne skrbi i ostalih društvenih potreba koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete življenja na području Općine Kneževi Vinogradi, a kojima temeljna svrha nije stjecanje dobiti.
Prijavu programa ili projekta na Javni natječaj može podnijeti Udruga koja je upisana u Registar udruga i Registar neprofitnih organizacija te vodi transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija i koja je ispunila ugovorne obveze prema Općini Kneževi Vinogradi te svim drugim davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora.
Udruga mora priložiti dokaz da se protiv odgovorne osobe u udruzi ne vodi kazneni postupak, te da udruga ima podmirene sve doprinose i plaćen porez.
Na ovaj Javni natječaj ne mogu se javiti udruge kojima su već odobrena sredstva u 2021. godini i s kojima je sklopljen Ugovor o financiranju po prijašnjem Javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro na području Općine Kneževi Vinogradi u 2021. godini.

III. UKUPNA VRIJEDNOST JAVNOG NATJEČAJA I IZNOS POTPORE
Za financiranje programa i projekata Udruga u okviru ovog Javnog natječaja, u Proračunu Općine Kneževi Vinogradi za 2021. godinu planirana su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 67.000,00 kn.
Raspodjela financijskih sredstava udrugama unutar programskih područja određuje se sukladno kriterijima posebne Odluke, a što se navodi u uputama za prijavitelje.

IV. NAČIN I ROK PRIJAVE
Programi se prijavljuju na propisanim obrascima, koji čine sastavni dio ovog Javnog natječaja.
Obrasce je potrebno u cijelosti popuniti tiskano elektronskim putem sa svim podacima koji se traže.
Svaka prijava mora biti ovjerena i potpisana od odgovorne osobe.
Uz prijavu je potrebno priložiti svu dokumentaciju kojom se dokazuje ozbiljnost namjere realizacije pripremljenih programa kao i postojanje opravdanosti da se program sufinancira iz proračuna Općine Kneževi Vinogradi.
Prijave se, na propisanim obrascima i s potrebnom dokumentacijom u zatvorenoj omotnici šalju preporučeno poštom ili osobno predaju na sljedeću adresu:

OPĆINA KNEŽEVI VINOGRADI
Jedinstveni upravni odjel
Hrvatske Republike 3
31309 Kneževi Vinogradi

s naznakom ˝Natječaj za udruge – II krug – NE OTVARAJ˝.

Rok za podnošenje prijave na ovaj Natječaj je 30 dana, odnosno zaključno s 01.05.2021.
Postupak zaprimanja, otvaranja i pregleda dostavljenih prijava, procjena prijava, dostava dodatne dokumentacije, ugovaranje, donošenje odluke o dodjeli financijskih sredstava, podnošenje prigovora, postupanje s dokumentacijom kao i indikativni kalendar provedbe Natječaja detaljno su opisani u Uputama za prijavitelje.
Udruge nezadovoljne odlukom o dodjeli sredstava ili odbijanju prijave imaju pravo prigovora sukladno Uputama za prijavitelje.

V. DODATNE INFORMACIJE
Sva pitanja vezana uz ovaj Javni natječaj mogu se postaviti elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: opcina@knezevi-vinogradi.hr.

Javni natječaj
Javni poziv za udruge na mađarskom
Upute za prijavitelje
Opisni obrazac
Obrazac izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja
Obrazac proračuna
Obrazac izjave o ispunjenju obveza

Obavijest o plaćanju komunalne naknade i naknade za uređenje voda putem blagajne Općine Kneževi Vinogradi od 01. travnja 2021. godine (bez naknade)

Obavijest o plaćanju komunalne naknade i naknade za uređenje voda
putem blagajne Općine Kneževi Vinogradi od 01. travnja 2021. godine
– bez naknade –

(više…)

Dječji vrtić Zeko i Općina Kneževi Vinogradi sudjeluju u projektu ˝Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove˝

Dječji vrtić ˝Zeko˝ i Općina Kneževi Vinogradi prijavili su se na Javni poziv za odabir ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje će koristiti sustav za upise razvijen u sklopu projekta ˝Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove˝ a kojeg je objavilo Ministarstvo uprave. (više…)

Načelnik Vedran Kramarić gostovao u radijskoj emisiji Brifing

Načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić gostovao je 16. ožujka 2021. godine na radiju Baranja u emisiji Brifing koja se bavi najaktualnijim pojavama i događanjima na području Baranje i Osječko-baranjske županije. Tema gostovanja bili su mnogobrojni aktualni i budući projekti i investicije, stara vinarija Belje, turističke aktualnosti te demografske mjere Općine.

(više…)

Obavijest o početku deratizacije na području Općine Kneževi Vinogradi

Obavještavamo građane s područja Općine Kneževi Vinogradi da će Veterinarska stanica VETAM d.o.o. izvoditi tretman deratizacije u vremenu od 15. do 20. ožujka 2021. godine.

Zahtjev Općine Kneževi Vinogradi za ispravak informacije objavljene u novinskom listu i web izdanju Új Magyar Képes Újság od 11.03.2021., a tiče se financiranja rada udruga,

Zahtjev za ispravak informacije objavljene u novinskom listu i web izdanju Új Magyar Képes Újság od 11.03.2021. a tiče se financiranja rada udruga

(više…)

Obavijest o zbrinjavanju pasa lutalica na području Općine Kneževi Vinogradi

Općina Kneževi Vinogradi je sklopila Ugovor sa Veterinarskom stanicom iz Belog Manastira i Veterinarskom stanicom VETAM iz Osijeka o obavljanju usluga prikupljanja i zbrinjavanja pasa lutalica.

Stoga obavještavamo stanovnike Općine Kneževi Vinogradi da ukoliko imaju saznanja da u njihovom naselju ima pasa lutalica, obavijeste veterinarsku stanicu na telefonske brojeve: 031/286-044 i 031/700-133.

1 2 3 30