Радионица керамике Асталош

Радионица керамике Асталош почела је са радом 2001. године и бави се производњом уникатних предмета од керамике. Нагласак је на традиционалној барањској керамици рађеној на лончарском колу. Будући да је керамика намењена свакодневној употреби, строго се води рачуна о избору глазура. То су немачке Велте глазуре које удовољавају најстрожим стандардима код израде керамичких предмета за припрему и чување хране.

Радионица керамике Асталош нуди заинтересованима могућност да у амбијенту стогодишњег млина проведу пријатно поподне са пријатељима, стварајући нешто своје, корисно и употребно. Радионица има богато искуство рада како са појединцима и мањим групама (од деце до пензионера), тако и са читавим разредима предшколске и школске деце. Једнодневни, викенд или вишенедељни курсеви лончарства (такође на немачком и мађарском језику) саставни су део њихове понуде.

На располагању су два простора:

  • Радионица Стари млин у Сузи
  • Радоница керамике у Белом Манастиру

Понуда производа: коршови, боце за вино, ракију и уље, тањири, карлице, чаше, кригле, пепељаре, вазе, бокали, свећњаци, ватростално посуђе, лонци за кување и жардињере.

Kontakt

Adresa — Maršala Tita 96, Suza
Email — asztalos.keramika@gmail.com
Telefon — +385 98 945 5990