Удружење за развој цивилног друштва „Правда за све˝

Nema slike.

Удружење је основано 22 новембар 2010. године у Каранцу. Окупља 10 сталних чланова, који активно раде на остваривању циљева Удружења. Чланови Удружења су стручњаци разних профила а у највећем делу то су професори на челу са правником, који као председник заступа Удружење. Удружење делује на подручју Осјечко-барањске жупаније. Сви чланови Удружења, укључиво и председник, делују без икакве надокнаде и трошкова, искључиво волонтерски.

Циљеви: бесплатно пружање правне помоћи у управним, судским поступцима који су од егзистенцијалне важности посебно осетљивим друштвеним групама; психосоцијална помоћ жртвама кривичних дела; пружање стручне помоћи у образовању посебно осетљивих друштвених група, деце, омладине и осталих корисника; побољшање квалитета живота и развоја друштва; промовисање културе мира и ненасиља.

Активности: бесплатно пружање правне помоћи, посебно осетљивим друштвеним групама и другим корисницима у решавању егзистенцијалних проблема; сарађивање са адвокатима, центрима за социјалну бригу, медицинским установама, склоништима за жртве насиља, овлашћеним Удругама, синдикатима, локалним заједницама, школама и другим потребним институцијама; пружање психосоцијалне помоћи и подршке; организовање психосоцијалних радионица и едукација; провођење курсева и помоћи у савладавању наставног градива посебно осетљивим друштвеним групама, деци, младежи и другима; организовање стручног усавршавања; провођење едукативних и креативних радионица; учешће на семинарима везаним за циљеве Удружења, оснивање Фондација, агенције, сервиса и др. ради остваривања циљева Удружења.

Удружење је реализовало неколико пројеката везаних за децу којима је осигурана брига изван сопствене породице, смештајем у породици хранитеља. Кроз пројекте су се остваривали циљеви због којих је Удружење основано, пружала психосоцијална помоћ, провело неколико рекреативних и креативних радионица те побољшао квалитет живота корисника. Удружење је спровело бројне пројекте при ХЗЗ-у, те је запошљавањем одређених особа кроз јавне радове и друге пројекте помагало у свакодневној бризи о старим, болесним, немоћним особама, инвалидима и другим особама у стању социјално заштитне потребе.

Kontakt

Adresa — Petefi Šandora 68, Karanac
Email — gordana-musa-balas@net.hr
Telefon — Predsjednica: Gordana Musa-Balaš +385 98 187 6139