Удружење омладине „Замените нам тугу осмехом“

Удружење је основано 2001. године. Окупља младе због могућности дружења и квалитетног провођења слободног времена кроз различите креативне и едукативне радионице и активности. Тренутно броји 15 чланова, који су волонтерски укључени у рад Удружења.

Циљеви: развијање цивилних иницијатива младежи; пружање психосоцијалне помоћи у сврху побољшања квалитета живота и развој друштва; промовисање свих облика едукативних садржаја са посебним нагласком на подстицање рада младих; развој цивилних иницијатива младежи у локалним заједницама; развој предузетништва младих; промовисање културе мира и ненасиља.

Активности: радити на побољшању квалитета живота кроз организацију и осмишљавање слободног времена; организовати јавне манифестације (концерти, изложбе, спортске манифестације, позоришне представе и остале културне садржаје); провођење програма едукативних и креативних радионица те других програма подршке; сарадња са локалним и државним институцијама.

Активности

Сваке године Удруга симболично обележава поједина догађања која су интересантна нашим млађим корисницима (Маскенбал, Валентиново, Ноћ вештица, Божић, Ускрс) кроз креативне радионице као и реализација едукативних радионица. Удружење је тренутно партнер на пројекту ˝Заједно против насиља над децом и младима“ а чији је носилац удружење ПГДИ из Белог Манастира са којим остварују дугогодишњу сарадњу на пројектима. Још један пројект који се треба споменути је Рука пријатељства  финансиран од стране ЕУ, а који је трајао 26 месеци и био итекако прихваћен.

 

Kontakt

Adresa — Petefi Šandora 67, Karanac
Telefon — +385 31 720 045, Predsjednik: Goran Štrbac +385 98 178 7458