Taekwondo klub Kneževi Vinogradi

Klub započinje kao sekcija Taekwondo kluba ˝Osijek˝ u Zmajevcu 2002. godine pod vodstvom trenera Damira Zahirovića (nositelj 4. dan crnog pojasa). Radi velikog interesa djece iz Kneževih Vinograda 2004. godine osniva se Taekwondo klub ˝Kneževi Vinogradi˝. Prvi predsjednik kluba bio je Tomislav Viljevac, a tajnik Milan Petrović. Od 2005. godine klub je član Hrvatskog taekwondo saveza.

Športska udruga okuplja sve zainteresirane za ovaj šport od navršenih 6 godina pa nadalje. Kroz klub je od osnivanja pa do danas prošlo preko 80 članova koji su ostvarili dobre rezultate. Trenutno u Klubu ima 23 člana koji se aktivno bave ovim športom.

Za pohvalu je da klub ima 11 crnih pojaseva koji su rezultat napornog rada i treniranja te Certifikat od Svjetske Taekwondo Federacije (WTF).

Kao volonter u klubu je Antonio Marinović koji obnaša dužnost trenera licenciran od strane HTS-a. Taekwondo klub ˝Kneževi Vinogradi˝ djeluje na cijelom području Republike Hrvatske i promovira mjesto i Općinu Kneževi Vinogradi.

Ostvareni rezultati:

  • ekipno treće mjesto 2009. na prvenstvu Slavonije i Baranje u Donjem Miholjcu
  • treće mjesto u KICK-u na ˝Kondor openu˝ Zagreb 2011.
  • treće mjesto u KICK-u na ˝Dan gun openu˝ zagreb 2011.

Na prvenstvima Slavonije i Baranje (2006.-2010.) klub redovito osvaja po nekoliko prvih mjesta. Pored uspjeha na regionalnim prvenstvima Slavonije i Baranje, klub nastupa i na brojnim turnirima, na kojima također postiže zapažene rezultate. Klub svake godine nastupa i na međunarodnim turnirima u organizaciji Hrvatskih klubova kao što su ˝Dan gun˝,˝Fenix˝,˝Croatia open˝, ˝Budo sport˝ na kojima su se osvajala pojedinačna odličja u svim dobnim skupinama od mlađih kadeta i kadetkinja, kadeta juniora i seniora.

Taekwondo klub ˝Kneževi Vinogradi˝ održava tri puta tjedno treninge (pon, srij i pet) u trajanju od sat i pol u dvorani O.Š. Kn. Vinogradi od 16.30 do 18.00 sati.

Svakih dva do tri mjeseca održava polaganja za više učeničke pojaseve.

 

Kontakt

Adresa — Svetozara Miletića 54, Kneževi Vinogradi
Email — tkd.knezevi-vinogradi@hotmail.com
Telefon — Predsjednik: Stjepan Marinović +385 31 732 207, +385 91 930 0324, Tajnik: Julijana Marinović +385 91 666 5476