Općina Kneževi Vinogradi osnovala je 1998. godine Dječji vrtić „Zeko”. U prošlosti vrtića, treba reći da su djeca, u Kneževim Vinogradima, prvi puta imala organiziran predškolski odgoj još od 1978. godine. Tada su vrtići, na razini sadašnje Općine, pripadali osnovnim školama, bili su državni i financirali su se iz državnog proračuna. Na području Općine vrtić djeluje u većim naseljima, odnosno na četiri lokacije. Djelatnost vrtića organizirana je u mjestima Kneževi Vinogradi i Karanac na hrvatskom jeziku, te u Zmajevcu i Suzi na mađarskom jeziku uz obvezu 10-satnog rada tjedno na hrvatskom jeziku.

Dječji vrtić „Zeko“ je predškolska ustanova u kojoj se ostvaruje predškolski odgoj i naobrazba, te skrb o djeci predškolske dobi od navršene 3. godine do polaska u školu. Ostvaruju se redoviti primarni 6-satni  i 10-satni program koji su prilagođeni razvojnim potrebama djece. Također se, ostvaruje i poseban program za rad s djecom mađarske nacionalne manjine.

U pedagoškoj 2017./2018. godini, predškolskim odgojem je obuhvaćeno 85 djece.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sjedište i centralni vrtić – Kneževi Vinogradi

Dječji vrtić „Zeko”
Glavna 84a
Telefon/Fax: 031/731-012
E-mail: dvzekoknvin@gmail.com
Ravnateljica: Neda Prgomet
Odgojiteljice: Gordana Tovjanin Vedernjak, Ksenija Kondić i Viola Hajek
Dvije skupine sa 47 djece:

 • Starija mješovita 24 djece
 • Mlađa mješovita 23 djece

Odgojno obrazovni rad je organiziran u 6-satnom i 10-satnom programu. Cjelodnevni program (10-satni program) je ustrojen 2008. godine. Vrtić se nalazi u samostojećem objektu u centru Kneževih Vinograda. Specifičnost našeg vrtića je organiziranje „Sportskih igara“ kojima se obilježava Dan dječjeg vrtića i u njima sudjeluju svi polaznici. Održavaju se već 13-tu godinu.

Igre su podijeljene na tri dijela:

 • natječu se djeca do 4 godine
 • ekipno natjecanje
 • trčanje

U vrtiću se posebno njeguju dječje tradicionalne igre i folklor primijenjen predškolskom uzrastu. Posjeta voćnjaku jabuka je djeci jako zanimljiva jer su voćnjaci veliki, djeca se upoznaju sa načinom branja te se časte i odgovarajućim sokom.

Područni vrtić  Karanac

Kolodvorska 106
Telefon: 031/720-014
Odgojiteljica: Nedeljka Horvat

Skupina: 1 mješovita
Broj djece: 18

Polaznici vrtića su djeca uzrasta od 2 godine do polaska u školu. Program u jednoj mješovitoj skupini je primarni 6-satni. Vrtić se nalazi u namjenskom prostoru Osnovne škole Kneževi Vinogradi. Dobro surađuju sa roditeljima, a to omogućava ostvarivanje različitih sadržaja. Evo nekih specifičnih:

 • berba grožđa u vinogradu,
 • obilazak farme krava i konja
 • organiziranje manifestacije „Noć vještica“

Područni vrtić Suza

Šandora Petefija 1
Telefon: 031/733-064
Odgajateljica: Etelka Pilat

Skupina: 1 mješovita skupina
Broj djece: 9

Predškolski odgoj je organiziran u samostojećoj zgradi, čiji je vlasnik osnovna škola Zmajevac. Ustrojena je jedna mješovita skupina od 3 godine do polaska u osnovnu školu. Program je 6-satni, a rad u skupini se odvija na jeziku mađarske nacionalne manjine uz obvezu rada na hrvatskom jeziku, 10 sati tjedno.

Organiziraju se različite aktivnosti (i radionice sa roditeljima) kao što su:

 • pripremanje različitih ukrasa za blagdane
 • jednodnevni izleti sa djecom i roditeljima
 • izložbe radova
 • Dan sela
 • zajedničke manifestacije sa udrugom mladih

Područni vrtić Zmajevac

Športska ulica 2A
Odgajateljica: Gabrijela Juhas

Skupina: 1 mješovita skupina
Broj djece: 11

Predškolski odgoj je organiziran u namjenskom prostoru osnovne škole Zmajevac. Ustrojena je jedna mješovita skupina djece – od 3 godine do polaska u školu. Program je 6-satni, a rad u skupini se odvija na jeziku mađarske nacionalne manjine uz obvezu rada na hrvatskom jeziku, 10 sati tjedno.

Zanimljive su radionice sa roditeljima, obilježavanje Dana sela, prigodnih svečanosti i sličnih aktivnosti.

U svim vrtićima je jako dobra suradnja sa OŠ Kneževi Vinogradi i OŠ Zmajevac, roditeljima, mjesnim zajednicama, suradnja sa mladima, vatrogascima…

 

 

 

 

 

 


Ostvarivanje prava na pristup informacijama

Izvješće o provedbi Zakona o PPI za 2020. godinu, Izvješće o provedbi Zakona o PPI za 2020. godinu (.csv)


PLAN JAVNE NABAVE ZA 2021. GODINU

Plan javne nabave – Tablica – .xlsx, Tablica – .docx


Pravilnik o radu