Dobar dan, da se upoznamo, mi smo “Cicibani” iz Karanca. Nas je 13 klinceza i klinaca. Sedam nas se sprema za polazak u prvi razred, a šestero smo još jako “mladi” (ne mali). Dvoje prijatelja ne živi s roditeljima nego sa tetama i čikama.

Možda smo još mali stasom, ali svakako nismo glasom. Uz viku i galamu pjesma se ori dok nas naša odgojiteljica Nedeljka vodi. Vrtić naš pun je smijeha i veselja, a naše srce vrvi od svakojakih neobičnih želja.

U vrtiću se igramo, pjevamo, plešemo, slušamo priče, istražujemo i svaki dan spoznajemo nešto novo.

Najbolje nas može opisati naša himna, koju s veseljem pjevamo:

Što se u vrtiću radi?
Što se u vrtiću radi?
Prijateljstvo tu se sadi,
prijateljstvo tu se sadi.

U vrtiću još se i pjeva,
prijateljstvo nam sazrijeva,
po’ vrtiću cijela četa,
a na čelu naša teta.

Ujutro se igra i uči,
a popodne ide se kući,
al’ tu nećeš naći đake,
spremaju se za prvake!


Proljeće / Ljeto 2021.

Lijep pozdrav svima! Od našeg prošlog javljanja “bogatiji” smo za dvoje prijatelja. Svi zajedno “borili” smo se sa pojavom covida-19 u našim užim i širim obiteljima. Na svu sreću sve se dobro završilo.

Naša zdravstvena djelatnica nas je posjetila i upoznala sa našim tijelom uz puno liječničkih pomagala (pazeći na epidemiološku situaciju). Spoznali smo da su vježbanje i voda bitni za naše zdravlje – da nam tijelo bude bolje, moramo piti puno vode.

Dočekali smo najveći blagdan Uskrs uz bojanje jaja i darove.

Našem planetu Zemlji čestitali smo rođendan sadnjom povrća i razgradnjom biološkog otpada te sadnjom drveta.

Majkama smo virtualno čestitali majčin dan uz stihove i pjesme, a darove koje smo napravili poklonili smo im osobno.

Upoznali smo nove likovne tehnike, ali najviše smo se zabavljali na rođendanskim partyjima. 

Do sljedećeg javljanja puno pozdrava od Cicibana iz Karanca. 

Poklon za Majčin dan.

Proslava rođendana

Pedagošku godinu zaključili smo završnom svečanosti i oproštajem od vrtića. Hvala Vam na svemu, i do skora javljanja.


“Cicibani” iz Karanca, godinu su započeli sa 11 djece, a sada skupina broji 13 djece. Imamo samo jednog predškolca, a ostala su djeca mlađa. Trudimo se da nam svaki dan bude ispunjen igrom i smijehom. Uz igru saznajemo ponešto o zraku, istraživali smo viruse uz teta Ivanu i usvojili osnovne načine očuvanja zdravlja. U goste nam je došao pčelar i poučio nas je o pčelama i medu i zašto je zdrav. Upoznajemo kontinente i djecu raznih boja kože, njihove kuće i hranu, jezik, kulturu. Izrađujemo pekarske proizvode i konzumiramo kao i one koje nam donose roditelji, koje smo uključili u obilježavanje “dana kruha”. Prisjetili smo se stradalih u gradu heroja zajedno s učenicima naše PŠ Kneževi Vinogradi. Od “najzdravijeg” voća jabuka pravili smo čips, sok, kolače. Saznajemo što je štednja, što sve možemo štedjeti i zašto je važna. Obilježili smo blagdan Božića izradom raznih ukrasa za našu sobu, adventni kalendar, naše drvce i čestitke za najdraže. Osim vrtićkog darivanja za Sv. Nikolu, darivali su nas i donatori koji žele ostati anonimni. Za Božić su nas roditelji vozili u Dv. Suzu kako bi pogledali predstavu “Djed Mraz u panici” i bili darivani od strane općine Kn. Vinogradi. To je bio najslađi završetak kalendarske godine koji smo mogli zamisliti.