Mi smo zečići, hop-hop-hop, pjevamo i plešemo non stop. 11 zečića mala, svaka nam je igra šala. Kroz pjesmu i ples istražujemo naš dječji svijet. U vrtić volimo ići mi i zato smo radosni svi. Tamo nas čeka i veseli se s nama, naša odgojiteljica Noemi i pjesmu stvara:

ZEČIĆI

Mi smo mali zečići, radosni i veseli.
Priroda je nama draga,
S toga čuvamo prirodna blaga.
Uz pjesmu i smijeh,
Proučavamo prirodu i svijet.
A na kraju dana, ponekad nas umor svlada,
tada naša teta u krilo nas stavlja.
Priča priče, pjeva pjesme
I tako rastemo u sretno dijete.


Proljeće / Ljeto 2021.

Piknik

Majčin dan – zdravo tijelo, zdrav duh

Majpan u vrtiću

Uskrs

Završna svečanost


Djeca u područnom odjelu vrtića „Zeko“ u Zmajevcu od jeseni su započela druženje s novom odgajateljicom. Većina djece  koja već više godina pohađa vrtić u svoje je društvo primila i troje nove djece, dvoje trogodišnjakinja i jednu predškolku, koji su se brzo uklopili među ostalu djecu. Nakon početnog upoznavanja svi smo se sprijateljili i sada je iza nas već mnogo aktivnosti koje su obogatile našu svakodnevicu u vrtiću.

Sudjelovali smo na radionici upoznavanja pčelarstva i pčela koja nam je bila inspiracija da  istražujemo pčelinji svijet i sami postanemo pčelice.

U Tjednu zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo Dane kruha. Mali pekari su mijesili, igrali se brašnom, pravili kiflice i uživali u toplim plodovima svog rada. Dane jabuka mirisno smo začinili kolačem od jabuka koji su pripremala djeca.

Obilje jesenjih plodova povelo nas je u jesenje radove te smo proučavali i krunili kukuruz te ga pretvarali u vesele cvjetove.

Proslavljali smo rođendane, lijepe sunčane dane provodili u šetnji i na vrtićkom igralištu koje je ove godine obnovljeno zahvaljujući donaciji mađarske vlade. Za hladnih i kišovitih dana omiljeno mjesto za rekreaciju uvijek nam je bila sportska dvorana škole.

Prosinac nam je donio mnogo radosti i uzbuđenja. Izrađivali smo ukrase za naš bor, učili božićne pjesmice i plesove, spremnim čizmicama iščekivali svetog Nikolu, a na kraju nas je sve duhovitim šalama, mađioničarskim trikovima, plesom i darovima obradovao Djed Mraz.