12.06.2014. u Kneževim Vinogradima svečano je otvoren novo obnovljeni Dom kulture.

Svečanom otvorenju nazočili su pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU gosp. Venko Ćurlina i Župan Osječko-baranjske Županije gosp. dr.sc.Vladimir Šišljagić, projektanti tvrtka Arkkidam d.o.o.  Osijek, izvoditelji: Gradnja d.o.o., Tršo d.o.o., Hebron d.o.o., kao i drugi gosti, te mještani Općine Kneževi Vinogradi.

Dom kulture Kneževi Vinogradi predstavlja objekt koji su gradili naši preci.  Privatizacijom je objekt prešao u vlasništvo Poljoprivredne zadruge Kneževi Vinogradi. Nakon dugotrajne borbe s papirologijom i sudskim procesima, Općina Kneževi Vinogradi kako bi spasila objekt morala ga je kupiti u stečajnom postupku. Ukupna kupoprodajna vrijednost iznosila je 779.450,00 kuna, a financirana je iz Proračuna Općine Kneževi Vinogradi.

U obnovu doma  kulture i opremanje, te okoliš (park)  ukupno je uložen 2.222.000,00 kuna.

Obnovu su sufinancirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 700.000,00 kuna, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  kroz projekt održive gradnje  „Sufinanciranje ulaganja u povećanje energetske učinkovitosti objekta  Doma kulture” u iznosu od 313.500,00 kuna. Razliku sredstava u iznosu od 1.208.500,00 kuna osigurala je Općina iz svog Proračuna.

Novo obnovljeni dom kulture služit će mještanima kako za brojna društvena događanja, tako i za organiziranje zabava, svatova i dr.veselica.