Župan Osječko-baranjske Županije dr.sc. Vladimir Šišljagić s suradnicima 17.02.2014.godine boravio je u radnom posjetu u Općini Kneževi Vinogradi. Uz Župana i suradnike posjetu su nazočili i  predstavnici Hrvatskih voda Osijeka i Darde.

Povod je potpisivanje Sporazuma između Županije, Hrvatskih voda i Općine Kneževi Vinogradi kojim će se financirati izrada glavnog projekta za izgradnju taložnice i propusta u Karancu, čijom će izgradnjom biti spaseni sjeverni dijelovi naselja Karanac, uslijed velikih oborina.

U razgovorima istaknut je problem priključenja Osnovne škole Kneževi Vinogradi na sustav odvodnje, koji će se razumijevanjem Županije uskoro riješiti.

Općinski načelnik mr.sc.Deneš Šoja upoznao je Župana i suradnike s dosadašnjim ulaganjima u Poslovno-poduzetničku i rekreativnu zonu Kneževi Vinogradi, čije ulaganje je s značajnim sredstvima pomogla i OBŽ, daljnjim planiranim ulaganjima u Zonu, kao i planiranim ulaganjima u SRC Bazene, a koje se planira sredstvima strukturnih fondova, problematikom financiranja komunalne infrastrukture, posebno uređenjem groblja (na području Općine ima 15 groblja na razl.lokacijama). Također  je istaknuta problematika i  želja mještana Kotline za izgradnjom rimokatoličke crkve u Kotlini.

Posebno su istaknuti od strane Županijske uprave za ceste OBŽ planovi izgradnje županijskih i lokalnih cesta – u tijeku proširenje lok.cesta kroz Kneževi Vinograde – ul. S Miletića, izgradnja ceste Popovac – Kamenac, te izrada projektne dokumentacije za proširenje ceste kroz Kotlinu, koja zbog blizine stambenih objekata i vodovodne mreže u trasi puta, predstavlja jednu od zahtjevnijih investicija.

Načelnik Šoja Deneš zadovoljan je što je Općina, uz naglašenu veliku pomoć Osječko – baranjske županije, u zadnjih desetak godina uspjela realizirati niz kapitalnih projekata (poslovna zona, cesta Kotlina – Podolje, vatrogasni dom Kneževi Vinogradi i dr).