Projektom ˝Izgradnja pješačkih staza u Karancu˝ izgrađene su pješačke staze u Karancu u sljedećih 5 ulica: Radnička, Kolodvorska, Baranjska, Sunčana i Tina Ujevića ukupne duljine cca. 1200 metara. Projektom je riješena i oborinska odvodnja s pješačkih površina. Projekt  predstavlja ulaganje u podizanje razine komunalnog standarda stanovništva Općine Kneževi Vinogradi, tako šire zajednice, kao i u gospodarsku i socijalnu revitalizaciju ruralnog područja, što doprinosi ostvarenju planova smanjivanja razlika između regija i manje razvijenih regija, u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti.

Opći cilj projekta je poboljšanje životnih uvjeta mještana Karanca i Općine Kn. Vinogradi unaprjeđenjem razine komunalne infrastrukture te dostizanje razine razvijenijih regija kako bi se zaustavio proces depopulacije i pokrenuo održivi povratak na naše područje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 520.000,00 kuna.

Projekt je sufinanciran u iznosu od 300.000,00 kuna od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje putem Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje održivog povratka na područjima posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave u 2016. godini.

Razdoblje provedbe projekta: Veljača – Svibanj 2017.