2018. godine financijskom potporom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku putem “Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića” u iznosu od 373.820,00 kuna stekli su se uvjeti za izgradnju multifunkcionalnog igrališta prvenstveno za potrebe Dječjeg vrtića “ZEKO” Kneževi Vinogradi.

Multifunkcionalno igralište izgrađeno je u neposrednoj blizini dječjeg vrtića u Kneževim Vinogradima, kao prvo takvo igralište na području Baranje, a i šire. Igralište je opremljeno stazom za trčanje, programom za djecu manjeg uzrasta (školica i sl.), dva koša za košarku, dva koša za odbojku i mali nogomet, te mrežom za tenis.

Specifičnost ovog igrališta je akrilna podloga, koja osim prednosti u bavljenju sportskim aktivnostima, prvenstveno za cilj ima zaštitu djece.

Ukupna vrijednost projekta iznosi: 503.243,75 kuna

  • potpora Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku putem “Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića” u iznosu 373.820,00 kuna
  • Proračun Općine Kneževi Vinogradi 129.423,75 kuna.

Osim navedenih radova Općina Kneževi Vinogradi izvršila je ulaganje u uređenje okoliša igrališta postavljanjem klupa, koševa i javne rasvjete.