Financijska agencija – FINA je povodom dana osnivanja Urbane aglomeracije Osijek (24.11.) objavila rezultate poslovanja poduzetnika sa sjedištem na području Urbane aglomeracije Osijek.

Analiza financijskih rezultata stoga je obuhvatila rezultate poslovanja poduzetnika sa područja 3 grada (Osijek, Belišće i Valopovo) te 16 općina (Antunovac, Bilje, Bizovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Petrijevci, Vladislavci, Vuka, Čeminac, Darda, Koška, Kneževi Vinogradi, Punitovci, Šodolovci i Tordinci) koji su obuhvaćeni UA Osijek.

Na području UA Osijek je u 2019. godini poslovao 4.391 poduzetnik s 31.329 zaposlenih. Od navedenog broja, najviše je poduzetnika sa područja Grada Osijeka, a sa područja Općine Kneževi Vinogradi njih 68 – koji su tijekom 2019. godine imali 384 zaposlene osobe. Ukupan prihod poduzetnika sa područja Općine Kneževi Vinogradi u 2019. godini iznosio je 247.308.000 kuna.

Prema produktivnosti (prihodu po zaposlenom), poduzetnici sa područja Općine Kneževi Vinogradi su na 10. mjestu, i to sa 644.000 kune prihoda po zaposlenom.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata kod svih poduzetnika UA Osijek u 2019. godini iznosila je 4.854 kune, dok je najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika u Općini Kneževi Vinogradi (5.652 kuna). Za usporedbu, prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika na razini OBŽ iznosila je 4.817 kuna, a na razini RH iznosila je 5.815 kuna.

Više informacija o navedenoj financijskoj analizi možete provjeriti na poveznici: https://www.fina.hr/-/rezultati-poduzetnika-u-urbanoj-aglomeraciji-osijek-u-2019.-godini

Ovaj podatak kao i dobitak priznanja/nagrade Globallocal – kao uspješna lokalna zajednica za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja u srednjoj i jugoistočnoj Europi (https://knezevi-vinogradi.hr/oglasna-ploca/opcina-knezevi-vinogradi-ponosni-je-dobitnik-medunarodne-nagrade-i-priznanja-%cb%9dgloballocal%cb%9d/) znak su pozitivnog razvoja poduzetništva i poduzetničke klime na području Općine Kneževi Vinogradi.