Na području Općine Kneževi Vinogradi postavljeno je ukupno 10 pristupnih točaka za spajanje na besplatnu WiFi mrežu na najfrekventnijim prostorima na području Općine.

Deset vanjskih WiFi hot- spotova omogućuje besplatni WiFI se na sljedećim lokacijama:
– centar Kneževi Vinograda (oko Doma kulture, pekarnica, ugostiteljski objekti, pošta, vrtić),
– sportski centar Kneževi Vinogradi (školsko i nogometno igralište, osnovna škola i SRC bazeni),
– prostor oko doma kulture u Karancu (dom kulture, javne zelene površine i park, prostor Bučutir) dio ulica Šandora Petefija i Nikole Tesle,
– prostor na dijelu Kolodvorske ulice u Karancu (ispred pošte ugostiteljskog objekta i trgovine),
– Vinska cesta Katolički surduk Zmajevac,
– Vinska cesta Reformatski surduk Zmajevac (oko Zavičajnog muzeja),
– prostor oko doma kulture u Suzi – dio ulice M.Tita u Suzi,
– prostor oko doma kulture u Kotlini – dio Glavne ulice (škola, igralište, dom i sl).

Nažalost instaliranje uređaja nije bilo moguće u naseljima Kamenac i Mirkovac, zbog nemogućnosti instalacije na postojeću TK mrežu na koju nismo mogli utjecati, te pozivamo mještane da koriste najbliže WiFi hot spotove u mjestima gdje je to bilo moguće.


Europska komisija u okviru programa WiFi4EU promiče uvođenje besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji. Proračun programa WiFi4EU iznosi 120 milijuna EUR za razdoblje 2017. – 2019.


Prijava na navedene Wi-Fi hot-spotove je jednostavna – nakon odabira ponuđene mreže WiFi4EU, odaberite „Login“, a po uspješnom spajanju na mrežu prikazat će vam se tekst „Uspješno ste logirani“.

Postavljenih 10 pristupnih točaka za besplatnu WiFi mrežu omogućeno je zahvaljujući uspješnoj prijavi Općine Kneževi Vinogradi na inicijativu WiFi4EU čime nam je dodijeljen vaučer u vrijednosti od 15.000,00 eura za instalaciju opreme, a sve s ciljem osiguravanja visokokvalitetnog besplatnog pristupa internetu za sve naše mještane i posjetitelje.

Troškove rada mreže (interneta) financira Općina Kneževi Vinogradi.