Na Danima hrvatskog turizma, tradicionalno najvećem skupu turističkih djelatnika u Hrvatskoj, koji se ove godine održao u Rovinju, Baranja se našla među finalistima, odnosno u top tri destinacije u kategoriji ruralnog turizma.
Ovo priznanje, koje je rezultat predanog rada svih turističkih djelatnika sa područja Baranje i kontinuiranog truda na očuvanju i promociji ruralnog naslijeđa, preuzeo je Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranje koja je zajedno s Turističkom zajednicom Općine Draž i Turističkom zajednicom Općine Bilje – Kopački rit podnijela prijavu na Godišnju nagradu Hrvatske turističke zajednice 2023. u kategoriji ruralnog turizma.
Uz direktora TZ-a, na Danima hrvatskog turizma sudjelovao je i Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi, općine koja je svojim turističkim sadržajima i ponudom, pokazateljima i ostvarenjima uvelike doprinijela ovom ostvarenju i dodjeli ovog priznanja.
Stručno povjerenstvo za dodjelu nagrada, odlučilo je da još jedno priznanje dolazi u Baranju, točnije u naše Etno selo Karanac gdje je gđa. Nada Piljić iz seoskog gospodarstva Ivica&Marica osvojila nagradu za djelatnika godine u kategoriji Naj domaćica – Čovjek, ključ uspjeha.
Ovom dodjelom, Općina Kneževi Vinogradi dobila je još jedno priznanje u svojoj rastućoj kolekciji osvojenih nagrada, jer podsjetimo, 2015. godine Etno selo Karanac osvojilo je titulu najuspješnije destinacije ruralnog turizma, 2016. godine Općina Kn. Vinogradi osvojila je drugo mjesto u kategoriji “Najuspješnija destinacija ruralnog turizma”, dok je ove godine Općina bila šampion ovogodišnje dodjele nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award i to kao najbolja vinska destinacija Hrvatske. Sve nabrojane nagrade potvrđuju napore općine i svih njenih turističkih djelatnika u očuvanju i unaprjeđenju svojih turističkih resursa te jasno pokazuju da Općina Kneževi Vinogradi postaje uzor za ostale ruralne destinacije u Hrvatskoj i šire.