Općinski načelnik g. Vedran Kramarić sudjelovao je jučer na svečanoj dodjeli ugovora za sufinanciranje projekata izgradnje, obnove, održavanja opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini. Ovaj značajan korak ostvaren je zahvaljujući javnom pozivu Ministarstva turizma i sporta, koji je rezultirao odobrenjem od 122.500,00 eura općini za izgradnju prvih teniskih terena u sklopu SRC Kneževi Vinogradi, a čija je procijenjena vrijednost cca. 200.000,00 eura. 

Projekt će obuhvaćati izgradnju i opremanje dva vrhunska tenis terena (tenisit podloga) koji će biti osvijetljen najmodernijom LED rasvjetom, a u sklopu projekta će se postaviti i automatski sustav navodnjavanja. Ovaj ambiciozan projekt ne samo da obogaćuje sportsku infrastrukturu našeg područja, već i proširuje ponudu sportskih aktivnosti na SRC Kneževi Vinogradi.

 

Najvažnije je istaknuti da će izgradnja novih tenis terena omogućiti mnogobrojnim polaznicima Škole tenisa stvaranje optimalnih uvjeta za kvalitetno treniranje, kao i svim drugim sportašima i rekreativcima, a osim toga tereni će udovoljavati najvišim standardima za organizaciju natjecanja županijskog ranga.
Ovo je ne samo investicija u infrastrukturu, već i u buduće generacije sportaša, koji se na ovaj način potiču na aktivno bavljenje sportom i razvijanje sportskih vještina.