Etno restoran “Baranjska kuća”

Etno restoran ˝Baranjska kuća˝ je obiteljski restoran, smješten u srcu Etno sela Karanac. Ponuda restorana je bazirana na lokalnim namirnicama i tradicionalnim, već pomalo zaboravljenim receptima – od puževa u umaku od kopriva i pečenog bagremovog cvijeta, nezaobilaznih fiš paprikaša i čobanca, preko šarana u rašljama i teletine iz krušne peći do rezanaca s makom za desert.

Vikendom, u večernjim satima, goste zabavlja romsko-tamburaški orkestar. U ljetnim mjesecima gostima je na raspolaganju prostrano dvorište preuređeno u terasu, gdje se jela poslužuju u sjenicama u hladu stabala oraha (kapacitet do 150 gostiju), a zimi u dvije sale (kapaciteta 60 i 70 osoba). Za one najmlađe, napravljeno je dječje igralište i postavljeni su zanimljivi sadržaji kako bi im se osigurala nezaboravna zabava.

Etno restoran ˝Baranjska kuća˝ izabran je 2012. godine za najbolji restoran Osječko-baranjske županije, a 2013. godine je uvršten u top 100 restorana u Hrvatskoj.

˝Ulica zaboravljenog vremena˝

˝Ulica zaboravljenog vremena˝ je projekt započet 2004. godine s ciljem upoznavanja gostiju sa starim zanatima, koji su ili postaju zaboravljeni. ˝Ulica zaboravljenog vremena˝se nalazi u prostoru etno restorana, a predstavlja svojevrsni muzej na otvorenom. Sastoji se od ukupno sedam starih ambara u kojima su smješteni stari zanati poput: lončarska, stolarska i bačvarska radionica, tkalačka radionica, brijačnica i gostionica ˝Pod kruškom˝, mlin i kovačeva kuća – građena na tradicionalan baranjski način (blatom i pljevom) te ledara – u kojoj se nekada čuvao led s Dunava.

Radno vrijeme
Ponedjeljak–četvrtak: 11:00-22:00
Petak–subota: 11:00-01:00
Nedjelja: 11:00-17:00

Kontakt

Adresa — Kolodvorska 99, Karanac
Webhttp://www.baranjska-kuca.com/
Email — baranjskakuca@gmail.com
Telefon — +385 31 720 180, +385 98 652 900