Radionica keramike Asztalos

Radionica keramike Astalos počela je s radom 2001. godine i bavi se proizvodnjom unikatnih predmeta od keramike. Naglasak je na tradicionalnoj baranjskoj keramici rađenoj na lončarskom kolu. Budući da je keramika namijenjena svakodnevnoj uporabi, strogo se vodi računa o izboru glazura. To su njemačke WELTE glazure koje udovoljavaju najstrožim standardima kod izrade keramičkih predmeta za pripremu i čuvanje hrane.

Radionica keramike Asztalos nudi zainteresiranima mogućnost da u ambijentu stogodišnjeg mlina provedu ugodno popodne s prijateljima, stvarajući nešto svoje, korisno i uporabno. Radionica ima bogato iskustvo rada kako s pojedincima i manjim grupama (od djece do umirovljenika), tako i s čitavim razredima predškolske i školske djece. Jednodnevni, vikend ili višetjedni tečajevi lončarstva ( također na njemačkom i mađarskom jeziku) sastavni su dio njihove ponude.

Na raspolaganju su dva prostora:

  • Radionica Stari mlin u Suzi
  • Radonica keramike u Belom Manastiru

Ponuda proizvoda: koršovi, boce za vino, rakiju i ulje, tanjuri, zdjelice, čaše, krigle, pepeljare, vaze, bokali, svijećnjaci, vatrostalno posuđe, lonci za kuhanje i žardinjere.

Kontakt

Adresa — Maršala Tita 96, Suza
Email — asztalos.keramika@gmail.com
Telefon — +385 98 945 5990