NK ˝Columbus 2005˝ Suza

Nogometni klub u Suzi prvi puta se registrira u sezoni 1967./68. pod imenom Vašaš i igra u Prvom baranjskom razredu, sve do 1973./74. kada se prestaje natjecati. Već nakon godinu dana ponovno igra u Baranjskoj ligi i natječe se do sezone 1977./78..

Godine 2003. se obnavlja rad kluba, te se 2004. godine počinje natjecati pod imenom pod imenom NK Suza u baranjskoj ligi. Predsjednik je bio Geza Čička, a dopredsjednik Zoltan Pinkert. Okupljaju se sponzori i prostor se dovodi u funkciju te se gradi cesta. Dolaskom Josipa Šimića u klub, kao glavnog sponzora, klub od 2005. mijenja ime u Columbus, a jedna od prvih utakmica je prijateljska sa reprezentacijom liječnika iz Mađarske. Zahvaljujući dobrim igrama ulaze u 2. županijsku ligu, gdje igraju i danas. Najveći uspjeh im je ulazak u finale kupa Baranje
2008. godine, a godinu dana poslije dogurali su do polufinala.

Klub danas broji oko 30 članova, i djeluje u športu kao nogometni klub registriran pri nogometnom središtu Beli Manastir. U kratkoj povijesti ima zapaženih rezultata kao što su ˝Prvak baranjske lige˝ u dva navrata, 2009. godine i 2014. godine, te finalist ˝Nogometnog kupa Baranje 2009. godine˝.

Ciljevi: Okupljanje građana osobito mladeži radi bavljenja nogometnim sportom, razvoj i promicanje nogometa, sudjelovanje na nogometnim natjecanjima, nogometna poduka igrača mlađih uzrasta.

Djelatnost: Sudjelovanje u svim natjecanjima određenog stupnja sa seniorskom momčadi i momčadima mlađih uzrasta. Održavanje treninga i drugih oblika nogometne poduke i sportske pripreme.

Aktivnosti: Natjecanje u II. ŽNS nogometnog središta Beli Manastir, ostvarivanje što boljeg sportskog i fair play rezultata

Kontakt

Adresa — Željeznička bb, Suza
Email — mario.mijatovic@live.com
Telefon — Predsjednik: Mario Mijatović +385 91 524 9351