Općina Kneževi Vinogradi i Udruga za ruralni turizam Đola pozivaju sve predstavnike udruga kao i njihove članove koje djeluju na području Općine Kneževi Vinogradi, na sudjelovanje u projektu V.R.I.S.A.K. Baranje, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


U nastavku Vam donosimo kratki opis projekta i njegovih aktivnosti, a više informacija možete saznati u putem informativnog sastanka koji će se održati u utorak, 26. lipnja 2018. godine s početkom u 17:00 sati u Domu kulture Kneževi Vinogradi (Glavna 82). Osim toga, sva Vaša pitanja možete nam uputiti i putem sljedećih kontakata:


Tematika projekta je istraživanje bajki, mitova i legendi Baranje, a posebno je namijenjen mladima od 15 do 25 godina.

Sudionici će u sklopu projekta sudjelovati u istraživanju, kreiranju, zapisivanju i snimanju mitova, legendi i bajki s područja Baranje. Sve radionice i aktivnosti vode stručnjaci iz ovog područja.

Osim samog istraživanja, sudionici će kroz projekt proći i tečaj profesionalnog fotografiranja, vođenja Youtube kanala, glume, kreiranju scenarija i režiranja, izrade grafita i likovne radionice.

Osim samih radionica, tijekom projekta će se odvijati i aktivnosti poput druženja uz vatru i slično.

Cijeli je projekt obrazovno – zabavnog karaktera, te će se kroz druženje i zabavu naučiti mnogo toga o lokalnoj povijesti i pričama.