Načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić gostovao je 16. ožujka 2021. godine na radiju Baranja u emisiji Brifing koja se bavi najaktualnijim pojavama i događanjima na području Baranje i Osječko-baranjske županije. Tema gostovanja bili su mnogobrojni aktualni i budući projekti i investicije, stara vinarija Belje, turističke aktualnosti te demografske mjere Općine.

˝Gostujući u emisiji Brifing, načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić rekao je kako bi u Karanac moglo biti uloženo oko 40 milijuna kuna, koje postaje jedno od najvećih baranjskih gradilišta. Za neke projekte novac je već osiguran, a neki čekaju na raspisivanje natječaja na državnoj razini. U planu je realizacija šest projekata vrijednih približno 40 milijuna kuna. Riječ je, o rekonstrukciji pješačkih staza u Kolodvorskoj ulici. Rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle, procijenjena je na osam milijuna kuna, a najkapitalnije ulaganje je izgradnja 2. i 3. faze kanalizacije. Ukupna vrijednost iznosi 18 milijuna kuna, a nakon izgradnje mještani će se moći besplatno priključiti na sustav.

Pored poljoprivrede, najznačajnija grana je turizam, koji raste unatoč pandemiji.

Kramarić je naglasio velika ulaganja u mlade, gdje se djecu prati od novoizgrađenih jaslica pa do studentskih dana, i na kraju subvencioniranje kamata na stambene kredite.˝

Izvor: Radio Baranja

Kramarić u Brifingu