Župan Ivan Anušić u posjetu Općini Kneževi Vinogradi:
“Općina Kneževi Vinogradi – ponos Osječko-baranjske županije zahvaljujući kvalitetnom vodstvu i kontinuiranom rastu kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi”

Župan Osječko-baranjske županije, gospodin Ivan Anušić posjetio je dana 16. travnja 2021. godine Općinu Kneževi Vinogradi. Tijekom svog posjeta sastao se s načelnikom Vedranom Kramarićem te su obišli zajedničke investicije – rekonstruiranu županijsku cestu kroz naselje Kotlina te Sportsko-rekreacijski centar u Kneževim Vinogradima. 

Načelnik Vedran Kramarić naglasio je izuzetno uspješnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom te Županijskom upravom za ceste s kojom su realizirana dva kapitalna projekta na području Općine, a odnose se na rekonstrukciju županijske ceste kroz naselje Kotlina (Općina je u projektu sudjelovala s 1,2 milijuna kuna) te projekt treće faze izgradnje ceste Kamenac-Popovac ukupne vrijednosti oko 11 milijuna kuna. Navedena cesta imati će veliki značaj za Općine Kn. Vinogradi i Popovac, ali i za cijelu Baranju. Osim Osječko-baranjskoj županiji zahvale su upućene i drugim institucijama i resornim ministarstvima, budući da je na području Općine u protekle četiri godine uloženo gotovo 250 milijuna kuna kroz 70 velikih projekata. Osim toga, dodatnih cca. 40 milijuna kuna uloženo je kroz 17 europskih projekata, a pred Općinom se trenutno nalaze nove investicije u vrijednosti 60 milijuna kuna za koje se očekuje da će biti dovršene do kraja ove godine. Spomenut je i Sportsko rekreacijski centar Kneževi Vinogradi, koji je protekle godine zabilježio rekordan broj posjetitelja, njih 40.000 u ljetnim mjesecima. U SRC je tijekom zadnjih nekoliko godina uloženo gotovo 20 milijuna kuna, no tu ulaganja ne staju budući da je u planu razvoj smještajnih kapaciteta kojih na području Baranje kronično nedostaje. 

Župan Ivan Anušić rekao je kako je Općina Kneževi Vinogradi jedna od perjanica turističke ponude Baranje, Županije ali i istoka Hrvatske. Naglasio je kako Općina Kneževi Vinogradi već godinama ima kvalitetno vodstvo i kontinuiran rast kroz infrastrukturu i druge vrijedne projekte koje provodi zbog čega je ponos Osječko-baranjske županije. Osječko-baranjska županija uložila je ukupno 6,2 milijuna kuna u projekte na području Općine, od kojih treba spomenuti: energetsku obnovu osnovnih škola, besplatan školski obrok za osnovnoškolce (projekt zajednički sufinanciraju Općina i Županija), ulaganja u SRC Kneževi Vinogradi, dostupnija primarna zdravstvena zaštita – opremanje ambulanti, turističke manifestacije i potpore dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Osim toga, Osječko-baranjska županija je ove godine izdvojila 6 milijuna kuna za dovršetak ceste Kamenac-Popovac koja će osim lokalnom stanovništvu, pomoći i gospodarskom i turističkom razvoju dviju općina. Župan je, uz sve spomenuto pohvalio i umijeće sadašnjeg vodstva Općine, budući da na području Općine žive dvije nacionalne manjine, mađarska i srpska, a gdje je vidljiv izvrstan primjer kvalitetnog suživota svih mještana. 

Osječka televizija – prilog iz Općine Kneževi Vinogradi od 06:55 minute: