Restoran vinarija Josić

Jedinstven ugođaj kušanja delicija s pogledom na vinski podrum sa 100-tinjak tisuća litara vina specifični su samo za restoran vinariju Josić, u koju se vraćaju svi oni koji u njega jednom kroče. U restoranu vinariji Josić zasigurno se može doživjeti stotinama godina stara priča o baranjskim surducima, koja će u posjetiteljima oživotvoriti okuse tradicionalne baranjske kuhinje s naglaskom na vrhunsku kvalitetu svih pripremljenih jela.

Gastronomski profil restorana je tradicionalne provenijencije, ali s vrijednim intervencijama suvremenih trendova. U ponudi se nalaze specijaliteti od riječne ribe kao što su perkelti, paprikaši, dimljena riba, te jela od mesa i mesa divljači pripremljeni na roštilju na drveni ugljen, pod pekom, na ražnju kao i neizostavni gulaši i čobanci. Sva jela se pripremaju pred očima gostiju.

Vina Josić dosada su okrunjena brojnim zlatnim medaljama za kvalitetu te višestrukim nagradama za dizajn i potpuno originalan pristup opremanju boca vina etiketama na kojima se nalaze rijetke i ugrožene vrste ptica stanarica ovoga područja čiji su autori i realizatori akademska slikarica-grafičarka Sabina Ostojić i priznati fotograf i snimatelj Mario Romulić.

Poseban začin svemu daju i brojna događanja koja se održavaju u prostoru restorana i kušaonice, koji su uređeni u tzv. eklektičkom stilu koji objedinjuje tradicionalne – rustikalne elemente sa suvremenim dizajnerskim rješenjima. Tako se u restoranu može prisustvovati umjetničkim izložbama, redovitom glazbenom programu (tamburaška glazba, starogradska glazba i sl.), periodičnim koncertnim nastupima. Može se uživati i u periodičnim posebnim gastro događajima kao što su Fišijada, Kulenijada, Dani starih hrvatskih jela, prezentacijama vina, pa čak i u tečajevima sommelierstva za amatere.

Kapacitet objekta:
– restoran: oko 150 mjesta
– kušaonica vina: oko 70 mjesta (također se može organizirati posluživanje hrane)
– terasa (u ljetnoj sezoni): 150 mjesta
– parking: 60 vozila

Radno vrijeme: svakodnevno od 12:00 do 23:00 sata

Kontakt

Adresa — Planina 194, Zmajevac
Webhttp://www.josic.hr
Email — restoran.josic@gmail.com
Telefon — +385 31 734 410, +385 98 466 727, +385 98 98 252 657